Transnistria şi Găgăuzia

BCS VA DESEMNA CANDIDAȚI ÎN 21 DE CIRCUMSCRIPȚII ELECTORALE PENTRU ALEGERILE APG

03 septembrie, 2021

La alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) va participa pe o listă comună ca și la ultimele alegeri parlamentare.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat președintele Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, care în ajun a mers în Autonomia Găgăuză.

El a avut întrevederi cu stafful PSRM din Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești, cu care a discutat despre alegerile pentru APG, care vor avea loc pe 19 septembrie.

„Consider că acest scrutin este foarte important atât pentru autonomie, cât și pentru Moldova în general. La fel ca și la alegerile parlamentare, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor participă la alegeri pe o listă comună, desemnând candidați în 21 de circumscripții electorale, precum și susține suplimentar mai mulți candidați independenți care candidează cu sprijinul nostru politic”, a comunicat Dodon.

Potrivit lui, „ este foarte important ca în rezultatul acestor alegeri, să obținem consolidarea forțelor sănătoase și să formăm majoritatea în parlamentul regional de legislatură nouă, în special ținând cont de presiunea tot mai mare asupra Autonomiei Găgăuze din partea conducerii de vârf a Republicii Moldova și a reprezentanților Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), care se află la guvernare”.

INFOTAG precizează: Adunarea Populară a Găgăuziei este formată din 35 de deputați aleși pe o perioadă de patru ani în circumscripții teritoriale uninominale. În anul curent, aproximativ 100 de persoane candidează pentru cele 35 de mandate de deputat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.