Transnistria şi Găgăuzia

OSCE INTENŢIONEAZĂ SĂ ORGANIZEZE O REUNIUNE ÎN FORMATUL "5+2" ÎN LUNA NOIEMBRIE

15 septembrie, 2021

Reuniunea cu privire la soluţionarea conflictului transnistrean în formatul "5+2" este programată provizoriu pentru luna noiembrie 2021. Despre aceasta a declarat ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, marţi la Bender, în cadrul unei întrevederi cu conducerea Transnistriei.

Potrivit serviciului de presă al liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, citat de agenţia INFOTAG, oficialul a spus că se ocupă de prigătirea vizitei preşedintelui în exerciţiu al OSCE, programată pentru 6 octombrie.

"Discuţiile viitoare cu ministrul suedez de Externe va face posibilă pregătirea calitativă pentru întâlnirea participanţilor în formatul "5+2", a menţionat diplomatul.

Liderul de la Tiraspol şi-a exprimat opinia că "negocierile din ultimii ani nu provoacă optimism" şi a învinuit Chişinăul în acest lucru.

Potrivit lui, Transnistria "îndeplineşte în mod regulat acordurile convenite în 2017-2018", dar acestea sunt "ignorate în mod constant de partea moldovenească, sub tot felul de pretexte, prin care evită obligaţiile sale".

Krasnoselski a remarcat "subiectele acute de pe agendă, precum libera circulaţie şi problemele bancare". El a înaintat propuneri pentru rezolvarea problemelor urgente.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.09.15 11:29 Pavel
    Este bine! Dialog - cea mai buna varianta pentru Moldova si Transnistria.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.