Transnistria şi Găgăuzia

TIRASPOLUL ESTE INDIGNAT DE O NOUĂ REȚINERE A NUMERELOR DE ÎNMATRICULARE AUTO TRANSNISTRENE DE CĂTRE ORGANELE DE DREPT ALE MOLDOVEI

14 ianuarie, 2022

Administrația transnitreană și-a exprimat nemulțumirea față de reținerea de către oamenii legii din Moldova, la terminalul vamal din Căușeni, a unui lot de „plăcuțe de înmatriculare transnistrene”.

Potrivit Infotag, Ministerul de externe al regiunii a calificat „deschiderea ilegală a unui autoturism aparținând unui transportatorului transnistrean și sechestrarea unei părți din numere” drept „o altă provocare a Chișinăului care vizează agravarea problemelor din sectorul transportului auto, cu scopul de încălcare a drepturilor și intereselor locuitorilor RMN, ca dovadă a refuzului Republicii Moldova de a întreprinde acțiuni adecvate în negocierile cu Transnistria”.

Instituția a avertizat că „acțiunile ilegale inacceptabile ale anumitor reprezentanți ai organelor de drept din Moldova în legătură cu încărcăturile transnistrene vor avea consecințe procesuale penale inevitabile”.

După cum a informat anterior Infotag, autoritățile din regiune au suspendat unilateral din 29 decembrie 2021 activitatea punctelor de înregistrare auto, „până la normalizarea completă a situației”. Atunci nu le-a plăcut nici reținerea plăcuțelor de înmatriculare transistrene ilegale de către oamenii legii din Republica Moldova. Conform acordurilor de la Berlin dintre Chișinău și Tiraspol din 2017, respectrivele puncte din Tiraspol și Râbnița eliberează numere auto neutre speciale șoferilor transnistreni și efectuează înregistrarea. Fără aceste numere sau cele moldovenești, este interzisă participarea mașinilor din regiune la traficul internațional.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2022.01.14 14:27 Victoria
    Tot ramina fara schimbari, din pacate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.