Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL DE LA TIRASPOL A CERUT PĂSTRAREA FORMATULUI DE NEGOCIERI „5+2” ȘI MISIUNII DE PACE A RUSIEI

20 ianuarie, 2022

Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, a cerut păstrarea formatului de negocieri „5+2” și operațiunii de menținere a păcii sub auspiciile Rusiei. Potrivit agenției Infotag, acest lucru se precizează în „mesajul său anual către organele puterii de stat și administrației din Transnistria”, pe care l-a transmis joi. Din cauza restricțiilor pandemice, evenimentul a avut loc în format de videoconferință.

„Este necesară continuarea eforturilor ce vizează sprijinirea operațiunii de menținere a păcii sub auspiciile Federației Ruse; contribuie la funcționarea stabilă a tuturor nivelurilor procesului de negocieri privind reglementarea moldo-transnistreană, inclusiv prevenirea încercărilor de distrugere a formatului „5 + 2”; în cooperare cu partenerii internaţionali, să ia măsuri pentru a determina partea moldovenească să participe la procesul paşnic de negocieri şi să-şi îndeplinească obligaţiile asumate anterior”, a subliniat Krasnoselski.

El i-a dispus ministerului apărării „să mențină la un nivel înalt pregătirea de luptă și mobilizare a forțelor armate ale RMN; îmbunătățirea sistemelor de învățământ și pregătire militară, ridicarea nivelului de pregătire a personalului; îmbunătățirea suportului material pentru militari”.

Potrivit lui Krasnoselski, „în domeniul asigurării securității statului, este necesară intensificarea măsurilor de contrainformații vizând identificarea, prevenirea și suprimarea activităților serviciilor speciale ale statelor și organizațiilor străine care vizează producerea prejudiciului securității republicii; îmbunătățirea unui set de măsuri care vizează obținerea de informații proactive despre intențiile și planurile oponenților statului transnistrean; să desfășoare măsuri pentru îmbunătățirea protecției frontierei de stat a RMN, creșterea nivelului de dotare materială și tehnică a structurilor de frontieră”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2022.01.20 17:00 Eva
    Ce grija el are, nu cred ca ea devina din toate inimea...
  2. 2022.01.21 10:40 David
    Parca el este ingrijorat?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.