Transnistria şi Găgăuzia

RUNDA DE NEGOCIERI PRIVIND REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ ÎN FORMAT „5+2” NU SE VA DESFĂŞURA ÎN LUNA MAI – OLEG SEREBRIAN

11 martie, 2022

Viceprim-ministrul Republicii Moldova pentru reintegrare, Oleg Serebrian, consideră că runda de negocieri în formatul „5+2”, programată pentru luna mai, nu va avea loc. Potrivit agenției Infotag, el a afirmat acest lucru joi seară, în emisiunea „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

„Fără îndoială, războiul din Ucraina a influențat deja soluționarea conflictului transnistrean. În ultimele două săptămâni, planurile pentru prima jumătate a anului au fost încălcate în relațiile noastre cu Tiraspolul. Nu cred că vor avea loc negocierile în format „5+2” programate pentru luna mai. Evoluția situației din Ucraina depinde în mod direct de procesul de negocieri pentru soluționarea conflictului transnistrean. Acesta este un lucru evident, nu-l putem ascunde”, a spus Serebrian.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, el a menţionat că „în prezent, nu există riscuri ca conflictul din Ucraina să se extindă pe teritoriul Moldovei”.

„Nu vedem astfel de riscuri. Moldova respectă neutralitatea și ajută refugiații. Dar impactul asupra economiei, asupra procesului de reglementare transnistreană și asupra altor procese - toate acestea vor afecta inevitabil situația din țară pe ansamblu”, a menționat viceprim-ministrul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2022.03.11 16:38 Lidia
    Este corect, nu pot sa stau la acelas masa de negocieri reprezentantii din Ucraina si Rusia.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.