Transnistria şi Găgăuzia

GUVERNUL A PRELUNGIT DIN NOU BENEFICIILE PENTRU COMPANIILE TRANSNISTRENE

30 iunie, 2022

Guvernul a prelungit încă o dată perioada de scutire de taxe vamale pentru companiile transnistrene care importă sau exportă mărfuri peste frontiera Republicii Moldova, cu condiția ca aceste mărfuri să nu părăsească teritoriul Transnistriei. Acest lucru a fost comunicat agenției Infotag de către serviciul de presă al guvernului.

Conform deciziei luate ieri, scutirea este valabilă până la sfârșitul lunii ianuarie 2023. Mărfurile trebuie să treacă prin punctele de control Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe-Cuciurgan.

Termenul anterior era 30 iunie. Extinderea acestuia a fost explicată din nou de guvern prin necesitatea identificării soluțiilor viabile pentru înregistrarea și evidența tuturor importatorilor din regiunile de est ale Republicii Moldova la Agenția servicii publice (ASP).

Din 2017, sub acest pretext, guvernul prelungește de două ori pe an termenele pentru vămuirea în condiţii preferențiale pentru agenții economici transnistreni. Încă la începutul anului 2021, premierul interimar de atunci, Aureliu Ciocoi, a spus că aceste relaxări se prelungesc până pe 30 iunie „pentru ultima dată, pentru ca ulterior companiile transnistrene să continue să respecte regulile generale”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2022.06.30 17:09 Fima
    Asa ceva nu poate sa clarificam ca un fel de tradare?
  2. 2022.06.30 17:31 Elena
    Este pas corect, asa si trebue sa facem in continuare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.