Transnistria şi Găgăuzia

REPREZENTANȚII MOLDOVEI ȘI UCRAINEI AU DISCUTAT PROBLEMELE REGLEMENTĂRII TRANSNISTRENE

11 august, 2022

Viceprim-ministrul Republicii Moldova pentru reintegrare, Oleg Serebrian, și reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană Iuri Klimenko au discutat miercuri aspecte ale reglementării conflictului transnistrean.

După cum a comunicat pentru Infotag Biroul politici de reintegrare, diplomatul, aflat la Chișinău, a fost însoțit de ambasadorul ucrainean în Moldova, Marko Şevcenko.

„În cadrul dialogului au fost evocate ultimele evoluții în formatele de negocieri privind reglementarea transnistreană, abordările și direcțiile prioritare de intervenție ale autorităților Republicii Moldova în vederea satisfacerii necesităților cotidiene ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și problemele primordiale ce rămân într-un vizor constant”, se spune în comunicatul de presă.

În cadrul întâlnirii s-a subliniat că formatul „1+1” și grupurile de lucru sectoriale continuă să fie funcționale.

„Angajamentul reglementării politice și pașnice a conflictului transnistrean în cadrul statului suveran și teritorial integrat Republica Moldova, rămâne a fi valabil în continuare, în pofida unor afirmaţii provocator lansate în spațiul public”, se subliniază în comunicat.

Participanții la întâlnire au făcut un schimb de opinii „pe marginea situației regionale complexe, aspectelor ce impun o coordonare permanentă, formelor de asistență acordată reciproc de către Republica Moldova și Ucraina, progreselor marcate în procesul de integrare europeană”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.