Transnistria şi Găgăuzia

PRIM-MINISTRUL MOLDOVEI L-A ÎNDEMNAT PE UN CANDIDAT LA FUNCŢIA DE BAŞCAN AL GĂGĂUZIEI SĂ NU SEMENE DISCORDIE ÎNTRE AUTORITĂŢILE CENTRALE ȘI AUTONOMIE

27 aprilie, 2023

Premierul moldovean Dorin Recean l-a îndemnat pe candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei Dumitru Croitor să nu semene discordie între administraţia centrală și autonomie. Potrivit „INFOTAG”, purtătorul de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă, a făcut o serie de precizări în legătură cu unele dintre declarațiile lui Croitor din campania electorală din UTA Găgăuzia, unde duminică vor avea loc alegerile başcanului.

„Solicit candidaților la funcția de bașcan să nu mă implice în campania electorală din regiune. Cetățeanul Croitor să propună soluții pentru a rezolva problemele reale ale autonomiei și nu să invoce problemele de comunicare ale Irinei Vlah. Croitor trebuie să țină cont de interesele cetățenilor noștri din autonomie, dar nu să se coalizeze cu cei care apără atacatorii și agresorii”, a spus Recean.

El crede că lui Croitor ar trebui să-i fie rușine pentru faptul că numele premierului și al guvernului Republicii Moldova „au devenit subiect de campanie într-o regiune importantă pentru țara noastră, în care statul a investit și investește cu regularitate în drumuri, spitale și alte obiecte de infrastructură”.

„Înțeleg că au mai rămas câteva zile până la alegeri, însă îl atenționez pe cetățeanul Croitor că nu voi tolera tentativele de dezbinare între autonomie și administrația publică centrală”, a avertizat Dorin Recean.

Reacția sa a urmat după ce Dumitru Croitor l-a criticat pe prim-ministru pentru faptul că la una dintre ședințele de guvern a aprobat interzicerea intrării președintelui Tatarstanului, Rustam Minnihanov în Republica Moldova, și a polemizat pe acest subiect cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2023.04.27 13:41 Fima
    De ce toti candidati sunt inpotriva Chisinau?
  2. 2023.04.27 13:43 Grigore
    El a fost ambasador Moldovei in Turcia si demonstreaza atit de mul negativ fata de Moldova, nu se poate asa!
  3. 2023.04.27 18:35 Dorin
    Tot ce face dl Recean este preea dur!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.