Reportaje

10.10.2002 PSL ŞI PFD AU DECIS SĂ FUZIONEZE (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

10.10.2002 PSL ŞI PFD AU DECIS SĂ FUZIONEZE (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

Chişinău, 10 octombrie. (INFOTAG). Social-liberalii şi Partidul Forţelor Democratice (PFD) şi-au anunţat intenţia de a fuziona într-o singură formaţiune: Partidul Social-Liberal (PSL). Adunarea comună a consiliilor celor două partide va confirma faptul asocierii la 20 octombrie. Deja se ştie că preşedintele noului PSL va rămîne actualul lider, Oleg Serebrian, profesorul Alexandru Moşanu fiind ales preşedinte de onoare. Vicepreşedinţii vor fi aleşi de congresul de asociere, fixat pentru 1 decembrie 2002.

În conferinţa de presă susţinută joi la agenţia INFOTAG, Valeriu Matei, liderul PFD, partid deja dispărut de pe arena politică, a explicat fuziunea celor două formaţiuni prin necesitatea de a se crea „o mişcare politică consolidată, capabilă să dea un nou impuls vieţii politice din Moldova”.

Matei a afirmat că PFD şi PSL au programe politice similare, ele se conduc după aceleaşi principii vitale, se bazează pe aceleaşi categorii de alegători, de aceea nu există nici un fel de piedici pentru asocierea lor.

Serebrian a menţionat că fuzionarea celor două partide va da posibilitatea de a se clarifica situaţia pe segmentul de centru-dreapta al eşichierului politic. El nu a exclus posibilitatea aderării la PSL şi a altor mişcări politice de centru-dreapta.

„Însă acesta este un proces dificil, de aceea, deocamdată ne limităm la asocierea a două partide politice”, a afirmat Serebrian.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.