Reportaje

22.10.2002 COMPANIA CRICOVA-ACOREX INTENŢIONEAZĂ SĂ EXPORTE ÎN ANUL 2002 CIRCA 10 MLN. DE STICLE DE VIN DE ÎNALTĂ CALITATE (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

Chişinău, 22 octombrie. (INFOTAG). Compania Cricova-Acorex intenţionează să exporte în anul 2002 aproximativ 10 mln. de sticle de vinuri de înaltă calitate în 16 ţări ale lumii.

Serghei Boreţ, directorul companiei, a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la agenţia INFOTAG, că aceasta a reuşit să devină unul din cei mai mari exportatori din Moldova datorită faptului că în anul 1998 a fost construită prima fabrică privată de îmbuteliere a vinurilor din republică.

Potrivit afirmaţiilor sale, în construcţia fabricii au fost investite $12 mln., a fost instalat utilaj modern, cu o capacitate anuală de producţie de 70 mln. de sticle de vin.

Compania a avut grijă şi de vinificaţia primară. Pentru aceasta, în satul Corten, de lîngă Ceadîr-Lunga, a fost închiriată şi reutilată o fabrică de vinuri. Cu şapte gospodării agricole din acest raion, care deţin circa 3 mii de hectare de vii, au fost încheiate contracte de livrare a strugurilor. Cricova-Acorex preconizează să sporească suprafaţa de vii cu încă 4 mii de hectare.

“În prezent, 67% din vinurile noastre sînt expediate în Rusia. Noi dorim ca cel puţin 50% din vinuri să le exportăm în ţările Europei de Vest şi în SUA. De vinurile noastre deja s-au interesat firme din Marea Britanie, unde în anul acesta vor fi livrate în jur de 200 de mii de sticle”, a afirmat Serghei Boreţ.

În ultimii doi ani, vinurile produse de companie au fost distinse cu 14 diplome şi medalii la diverse concursuri europene prestigioase. Ultima distincţie a întreprinderii este Grand prix „Dionis” al primului festival al vinului din Moldova, la care vinul „Pinot” a fost apreciat drept cel mai bun vin nou.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.