Reportaje

30.10.2002 ÎN ULTIMII TREI ANI, NUMĂRUL ADVENTIŞTILOR DIN MOLDOVA S-A DUBLAT (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

Chişinău, 30 octombrie. (INFOTAG). În ultimii trei ani, numărul membrilor Bisericii Adventiştilor de Ziua a Şaptea din Moldova s-a dublat, ajungînd la 25 de mii de persoane. Miercuri, la Chişinău a avut loc inaugurarea Centrului Creştin Adventist din Moldova. La solemnităţ i a participat şi conducătorul Bisericii mondiale, preşedintele Conferinţei Generale a Bisericii Creştine Adventiste de Ziua a Şaptea, Jan Paulsen.

În conferinţa de presă susţinută la agenţia INFOTAG, el a afirmat că „Biserica adventiştilor nu se află în vrăjmă# 1;ie cu nici o organizaţie religioasă, are tot respectul faţă de Biserica Ortodoxă şi îi doreşte acesteia numai bine”.

Biserica Adventiştilor de Ziua a Şaptea are adepţi în 205 ţări ale lumii, are 6 mii de şcoli şi universităţ ;i, peste 500 de spitale, o reţea de întreprinderi care fabrică produse alimentare (în principal, din soia) şi o Agenţie Internaţional&# 259; pentru Dezvoltare şi Asistenţă (ŔDRA). Biserica Adventistă acordă asistenţă popoarelor şi ţărilor sărace.

„Şi Moldova primeşte cu regularitate ajutoare, care sînt distribuite nu numai adventiştilor, ci tuturor păturilor nevoiaşe ale societăţii . Săptăm&ici rc;na trecută, de la ADRA au sosit cinci containere cu haine călduroase, pe care le-am direcţionat internatelor şi azilurilor de bătrîni”, a afirmat şeful Bisericii Adventiste din Moldova”, Ilie Leahu.

El a comunicat că Biserica Adventistă a deschis şi întreţine , de asemenea, la Chişinău un orfelinat, unde sînt educaţi 30 de copii.

În Republica Moldova există 120 de case de rugăciuni ale adventiştilor, în care în fiecare sîmbăt 59; au loc servicii divine, la care pot asista toţi doritorii.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.