Reportaje

31.10.2002 COMPANIA ROMÂNĂ "TIMPURI NOI" ŞI-A DESCHIS O REPREZENTANŢĂ PERMANENTĂ LA CHIŞINĂU (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

Chişinău, 31 octombrie. (INFOTAG). Compania română "Timpuri Noi" SA, producătoare de pompe, compresoare, generatoare şi motoare diesel, şi-a deschis o reprezentanţă permanentă la Chişinău. Despre aceasta a comunicat joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în incinta agenţiei INFOTAG, directorul general al companiei, Alberto Bolboaşă.

El a menţionat că compania "Timpuri Noi" a activat în ţările din estul Europei, inclusiv în Moldova, şi pînă la 1990, însă, în ultimul deceniu, ea a lipsit, practice, din această regiune.

Alberto Bolboaşă a spus că, în ultimele luni, conducerea companiei a analizat oportunitatea revenirii pe pieţele din statele ex-sovietice, unde cîndva obţinea venituri considerabile, şi a decis să încerce recucerirea acestor pieţe.

"Noi am discutat trei variante de revenire pe pieţele din statele ex-sovietice: prima - prin Moldova, a doua - prin Ucraina şi a treia - prin deschiderea unei reprezentanţe permanente la Moscova. Pînă la urmă am decis să pătrundem pe piaţa estică prin Moldova, pornind de la legăturile de sînge cu poporul de aici, de la istoria şi cultura comună", a spus el.

Directorul "Timpuri Noi" SA a spus că, în primul rînd, compania sa intenţionează să cucerească piaţa din Moldova şi abia după aceea pieţele din Ucraina şi Rusia.

El s-a arătat convins de faptul că "Timpuri Noi" va reuşi să ocupe un loc important pe piaţa autohtonă în decurs de unu-doi ani, dat fiind avantajele produselor sale în raport cu cele care se comercializează în Moldova.

"Produsele noastre sînt mai accesibile ca preţ şi mai eficiente după parametrii tehnici. Spre exemplu, un generator comercializat de companiile care activează pe piaţa moldovenească are nevoie de 40 litri de benzină pe oră, pe cînd unul produs de noi - de la doi pînă la 15 litri de motorină", a spus Alberto Bolboaşă.

"Timpuri Noi" mizează să obţină un profit anual de pe urma activităţii pe pieţele est-europene de $1,5-$2 mln.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.