Reportaje

05.11.2002 ORGANIZAŢIILE DE TINERET FINIALIZEAZĂ ELABORAREA PROIECTULUI STATEGIEI NAŢIONALE ÎN DOMENIUL TINERETUILUI PENTRU PERIOADA 2003-2008 (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

Chişinău, 5 noiembrie. (INFOTAG). La începutul lunii decembrie, Departamentul tineret şi sport va prezenta guvernului şi parlamentului spre adoptare proiectul Strategiei naţionale în domeniul tineretului pentru perioada 2003-2008. Acest lucru l-a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate în incinta agenţiei INFOTAG, directorul general al departamentului, Sergiu Corneţchi.

El a precizat că la elaborarea documentului participă mai multe organizaţii de tineret din republică. În prezent, specialiştii finalizează elaborarea acestei strategii.

Sergiu Corneţchi afirmă că în documentul menţionat îşi vor găsi reflectare cele mai importante probleme cu care se confruntă tineretul la momentul actual. Printre acestea se numără: lipsa locurilor de muncă, remunerea slabă a tinerilor, neparticiparea acestora la procesul de adoptare a deciziilor de către organele administraţiei publice locale şi centrale, lipsa condiţiilor favorabile pentru continuarea studiilor etc.

Directorul general al departamentul tineret şi sport a menţionat că multe dintre problemele cu care se confruntă tinerii vor fi abordate în cadrul acţiunilor dedicate zilelor tineretului, care se desfăşoară în republică în perioada 4-17 noiembrie.

Astfel, departamentul, de comun acord cu Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, va desfăşura în perioada 6-10 noiembrie cea de-a dopua ediţie a parlamentului tinerilor. La această acţiune vor participa o sută de tineri din toată republica. Ei vor lua în dezbatere şi vor propune soluţii pentru rezolvarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă tînara generaţie.

În aceeaşi perioadă, departamentul va organiza, în colaborare cu Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului din Moldova, o serie de seminare instructive, mese rotunde şi emisiuni radiofonice în domeniul drepturilor tinerilor.

În cadrul zilelor tineretului, departamentul va decerna cinci premii naţionale în valoare de 3500 de lei fiecare tinerilor care activează în domeniul tehnico-ştiinţific.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.