Reportaje

...ŞI VA ÎNCEPE PLASAREA PE PIAŢĂ A UNEI EMISIUNI SUPLIMENTARE DE ACŢIUNI, ÎN VALOARE DE 56 MLN. DE LEI LA DATA DE 22 NOIEMBRIE (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

Chişinău, 6 noiembrie. (INFOTAG). Banca comercială EuroCreditBank va începe plasarea pe piaţă a unei emisiuni suplimentare de acţiuni, în valoare de 56 mln. de lei, la data de 22 noiembrie 2002.

Alexandru Jolondcovschi, preşedintele consdiliului de administraţie al băncii, a precizat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în incinta agenţiei INFOTAG, că este pentru prima dată în istoria băncilor din Republica Moldova cînd acţiunile suplimentare vor fi plasate în cadrul unei emisiuni de tip deschis.

El a menţionat că, potrivit legislaţiei în vigoare, în cadrul emisiunii deschise, în prima lună de la anunţarea acesteia, au dreptul de a procura acţiuni doar persoanele fizice şi juridice care deja sînt acţionari ai băncii. Totodată, procentul pachetului de acţiuni suplimentare achiziţionat de aceştia nu trebuie să depăşească procentul pe care ei îl deţin în pachetul de bază.

Preşedintele consiliului de administraţie a spus că acţionarii greci ai băncii, care deţin 50% din pachetul de acţiuni, şi-au anunţat deja intenţia de a achiziţiona jumătate din acţiunile emisiunii suplimentare. Pentru aceasta, ei vor plăti circa 28 mln. de lei. În cazul în care ceilalţi acţionari ai EuroCreditBank vor renunţa la cota-parte ce li se cuvine din emisiunea suplimentară, începînd cu data de 22 decembrie 2002, aceste acţiuni vor fi propuse spre vînzare tuturor doritorilor.

Alexandru Jolondcovschi a menţionat că, în urma acestei emisiuni, capitalul statutar al EuroCreditBank va creşte pînă la aproape 100 mln. de lei. Aceasta va permite băncii să pretindă din nou licenţa de tip "B", care oferă posibilitate de a efectua operaţiuni valutare.

El a comunicat că, în ultimul timp, banca a îndeplinit mai multe cerinţe înaintate de Banca Naţională a Moldovei. Printre acestea, el a numit: formarea unui fond de risc; elaborarea strategiei de majorare a rentabilităţii activelor băncii; elaborarea Regulamentului pentru prevenirea spălării de bani etc.

Alexandru Jolondcovschi a spus că nu deţine nici un document care ar confirma acuzaţiile aduse Petrolbank-ului precum că anterior, prin intermediul acesteia, ar fi fost spălaţi bani pentru unele firme din Transnistria. Totodată, el a ţinut să menţioneze că, în prezent, EuroCreditBank nu are nici un fel de relaţii cu agenţii economici din regiunea transnistreană.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.