Reportaje

22.11.2002 INVITAREA BULGARIEI ÎN NATO ESTE UN EVENIMENT DE IMPORTANŢĂ PRIMORDIALĂ ÎN ISTORIA ŢĂRII (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

22.11.2002 INVITAREA BULGARIEI ÎN NATO ESTE UN EVENIMENT DE IMPORTANŢĂ PRIMORDIALĂ ÎN ISTORIA ŢĂRII (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

Chişinău, 22 noiembrie. (INFOTAG). Invitarea Bulgariei în NATO constituie un eveniment foarte important în istoria modernă a ţării, consideră Evgheni Ekov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Bulgariei în Moldova.

Excelenţa sa a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la agenţia INFOTAG, că majoritatea cetăţenilor Bulgariei salută aderarea ţării la Alianţa Nord-Atlantică.

În opinia ambasadorului, parteneriatul în cadrul NATO înseamnă pentru Bulgaria schimbări pozitive nu numai în plan politic, ci şi în economie şi în combaterea corupţiei.

„Bulgaria va întreprinde paşii necesari pentru integrarea cît mai grabnică în NATO”, a afirmat diplomatul.

El şi-a arătat încrederea că aderarea la Alianţă va influenţa pozitiv relaţiile dintre Bulgaria şi Republica Moldova, va da un nou impuls relaţiilor dintre cele două ţări în toate sferele.

„Chiar de la stabilirea relaţiilor diplomatice, în anul 1992, Bulgaria a pledat şi va pleda în continuare pentru o Moldovă unică, independentă, cu integritatea teritorială neştirbită. Aceasta este poziţia noastră principială”, a subliniat Evgheni Ekov.

El a dezminţit opinia potrivit căreia Bulgaria a decis să adere la NATO după actele teroriste din SUA din septembrie 2001: “Bulgaria şi România au depus cerere de aderare la Alianţă cu mult pînă la acea dată”.

Ambasadorul împărtăşeşte opinia că viitoarea aderare a Bulgariei la NATO nu va influenţa atitudinea Rusiei faţă de această ţară, deoarece relaţiile dintre cele două ţări din ultimii 12 ani au un caracter pragmatic.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.