Reportaje

27.11.2002 COMPANIA AERIANĂ GERMANĂ CIRRUS AIRLINES ESTE DISPUSĂ SĂ EFECTUEZE ZILNIC CURSE SPRE CHIŞINĂU (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

Chişinău, 27 noiembrie. (INFOTAG). Compania aeriană germană CIRRUS Airlines a efectuat marţi seara prima cursă charter pe itinerarul Frankfurt pe Main – Chişinău şi este dispusă să deservească cu regularitate această linie.

Gerd Brandecker, manager al companiei, a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la agenţia INFOTAG, că această cursă a fost efectuată în baza unei înţelegeri cu compania aeriană privată Air Moldova International.

“În conformitate cu un acord încheiat între guvernele Republicii Moldova şi Germaniei, companiile germane au dreptul să deservească rute aeriene între cele două ţări. Activitatea Air Moldova International a fost suspendată şi noi am depus o ofertă pentru deservirea itinerarului”, a afirmat Gerd Brandecker. Compania germană este dispusă să efectueze curse la Chişinău zilnic, lăsînd preţul biletelor la nivelul celui practicat de Air Moldova International. Aceasta intenţionează să folosească pe linie un avion Embraer Jet ERJ-145, cu 50 de locuri.

“Parcul companiei CIRRUS Airlines, care face parte din grupul de companii Lufthansa, este alcătuit din 20 de avioane, care zboară, în temei, pe rute aeriene interne ale Germaniei. Dar noi efectuăm şi curse permanente din Leipzig la Londra. Dacă Republica Moldova ne va elibera licenţă, cursa de Chişinău va deveni a doua rută internaţională a companiei noastre”, a afirmat directorul.

El a apreciat înalt calitatea pistei de decolare din Chişinău, arhitectura şi infrastructura aeroportului din capitală.

Gerd Brandecker a afirmat că nu ştie de ultimele schimbări în deservirea cursei pentru Frankfurt, care, precum a mai relatat agenţia INFOTAG, a fost transmisă companiei de stat Air Moldova.

“Dar deja am simţit o oarecare împotrivire. Între altele, ni s-au refuzat produsele alimentare pentru pasagerii de la cursa retur, deşi toate biletele pentru această cursă au fost vîndute”, a afirmat el.

Directorul companiei speră să obţină totuşi un răspuns pozitiv la ofertă în următoarele două săptămîni. Dacă ruta va îndreptăţi aşteptările, chiar în primăvara anului 2003, ea va începe să fie deservită de avioanele companiei Lufthansa.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.