Reportaje

03.12.2003 PE BAZA SOCIETĂŢII „COVOARE UNGHENI” A FOST ÎNFIINŢATĂ O ÎNTREPRINDERE MIXTĂ MOLDO-BELGIANĂ (CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA „INFOTAG”)

03.12.2003 PE BAZA SOCIETĂŢII „COVOARE UNGHENI” A FOST ÎNFIINŢATĂ O ÎNTREPRINDERE MIXTĂ MOLDO-BELGIANĂ  (CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA „INFOTAG”)

Chişinău, 3 decembrie. (INFOTAG). Pe baza fabricii de covoare „Covoare Ungheni” SA, a fost fondată întreprinderea mixtă moldo-belgiană “Moldabela”.

Nicolas Nicula, directorul societăţii „Covoare Ungheni”, a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la agenţia INFOTAG, că partenerul întreprinderii moldoveneşti este compania belgiană “Unicorn Group”, care a investit în întreprinderea mixtă în jur de 1,5 mln. de euro.

„Partenerul intenţionează să sporească investiţiile pînă la 2 mln. de euro. Mijloacele investite au dat posibilitate întreprinderii să treacă la un nou nivel calitativ de producţie, să efectueze reconstrucţia şi să implementeze cele mai noi tehnologii. În consecinţă, covoarele fabricate corespund astăzi cu standardele europene”, a afirmat Nicula.

Potrivit afirmaţiilor sale, fondarea întreprinderii a dat posibilitatea de a se crea în anul curent 170 de noi locuri de muncă. Se planifică să mai fie oferite în anul viitor încă 250 de locuri de muncă. În anul 2003, întreprinderea va produce peste 2 mln. de metri pătraţi, în timp ce în anul 2002 acest indice constituia 1,3 mln. de metri pătraţi. Se planifică a dubla producţia în anul 2004.

Dominique Bryneel, director al „Unicorn Group”, a menţionat că producătorul moldovean a făcut, timp de cîţiva ani, o concurenţă serioasă covoarelor belgiene pe pieţele externe. De aceea, şefii celor două companii au decis să-şi unească resursele într-o singură întreprindere.

„Decizia de a face investiţii în întreprinderea mixtă a fost determinată şi de amplasarea geografică favorabilă a Moldovei, de cadrele calificate. Intenţionăm să facem totul ca „Moldabela” să ajungă unul din cei mai mari producătorii mondiali de covoare”, a menţionat Bryneel. Potrivit afirmaţiilor sale, întreprinderea va exporta 50% din producţia sa în ţările CSI şi 50% - în Europa şi America. Consumatorul din CSI este interesat, în fond, de covoare sintetice ieftine, iar cel occidental manifestă interes pentru covoare de lînă.

Întreprinderea intenţionează să devină rezident al Zonei antreprenoriatului liber „Ungheni Business”, însă această chestiune încă nu a fost rezolvată, deşi cererea a fost depusă încă acum patru luni.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 25.05.2020 09:40:56 anna
    caut un loc de munca liber si un salariu citusi de putin acceptabil

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.