Reportaje

04.10.2006 GHEORGHE SIMA DECLARĂ CĂ ESTE URMĂRIT PENAL DIN MOTIVE POLITICE

04.10.2006 GHEORGHE SIMA DECLARĂ CĂ ESTE URMĂRIT PENAL DIN MOTIVE POLITICE

Chişinău, 4 octombrie, (INFOTAG). Preşedintele Uniunii Muncii „Patria-Rodina”, Gheorghe Sima, afirmă că dosarul care i-a fost intentat a fost fabricat din motive politice. „Partidul de guvernămînt PCRM caută să scurteze lista concurenţilor potenţiali în viitoarele alegeri locale la Chişinău. Se fac încercări de a presa opoziţia prin persecutarea liderilor ei. A fost arestat membrul Biroului Politic al Partidului Social Democrat, Eduard Muşuc, mie mi-a fost deschis dosar penal pe baza unei plîngeri depuse de locatarii blocului din strada Columna, în care organizaţia noastră deţine o încăpere la demisol. Noi am privatizat localul acum 5 ani, cu acordul autorităţilor municipale, deţinem toate documentele care confirmă legalitatea tranzacţiei. Încăperea se transmite în arendă periodic”, a declarat Sima, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG.

El a spus că, chiar dacă Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei consideră tranzacţia ilegală, prin legislaţia în vigoare dosarul penal nu se intentează fără a pune la curent persoana vizată, pe cînd Sima a aflat despre el abia după ce a fost pornită ancheta. Liderul „Patria-Rodina” a precizat că i se incriminează efectuarea unei tranzacţii ilegale cu imobil şi spălare de bani. „Banii pe care i-am fi spălat, 38 mii lei, s-ar fi cheltuit pentru reparaţia capitală a încăperii la demisol”, a spus el.

Gheorghe Sima a mai opinat că Partidul Comuniştilor pierde din popularitate şi autoritate, motiv pentru care caută să sugrume opoziţia.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.