Reportaje

UCM CERE DESPĂGUBIRI MORALE DE 10 MIL. LEI DE LA EX-PREMIERUL VASILE TARLEV

12 august, 2009
UCM CERE DESPĂGUBIRI MORALE DE 10 MIL. LEI DE LA EX-PREMIERUL VASILE TARLEV

Chişinău. Uniunea Centristă din Moldova (UCM), condusă de ex-preşedintele formaţiuni, vicepreşedintele Mihai Petrache, l-a acţionat în judecată pe ex-premierul Vasile Tarlev, care în toamna anului 2008 a fost ales preşedinte al UCM. Ministerul Justiţiei (MJ) a refuzat să îl înregistreze pe Tarlev în calitate de preşedinte a formaţiunii.

La conferinţa de presă de miercuri de la INFOTAG, Petrache a spus că Curtea Supremă de Justiţie a emis o decizie definitivă prin care a dat dreptate Ministerului Justiţiei şi nu l-a recunoscut pe Tarlev în calitate de preşedinte al UCM.

„Credem că MJ a făcut o treabă bună cînd nu l-a înregistrat pe Tarlev în calitate de preşedinte. Acum noi l-am acţionat în judecată pe Tarlev şi grupul care afirmă că ar fi membri ai UCM pentru deciziile luate în ultimele luni, care sînt ilegale şi antistatutare”, a spus Mihai Petrache.

Petrache a spus că Vasile Tarlev a fost cea mai mare greşeală a UCM comisă în septembrie 2008.

„Noi am mizat că Vasile Tarlev care, fiind premier, era cunoscut de fiecare căţel şi găină, ne va aduce dividende în alegerile din 5 aprilie. Chiar eu am propus ca numele lui să apară pe sigla UCM pentru ca electoratul să ne recunoască. Dar se pare că Tarlev cum a nimerit din întîmplare în postul de premier, aşa a nimerit şi în politică”, a specificat Petrache.

În opinia sa, Vasile Tarlev este un aventurier şi un escroc politic.

„Vasile Tarlev nu are nici un drept să modifice drapelul, sigla sau denumirea formaţiunii. Este clar că el a suferit un şoc psihologic după două înfringeri politice catastrofale în ultimele luni. Totuşi noi nu vom permite ca UCM să fie modificată sau lichidată”, a specificat Petrache.

Întrebat dacă crede că formaţiunile democratice parlamentare i-ar fi oferit lui Tarlev postul de premier în viitorul Guvern, Petrache a spus că aşa ceva nu poate fi de închipuit.

„Nici Partidul Comuniştilor în viitorii o mie de ani nu i-ar propune lui Tarlev să fie premier”, a specificat vicepreşedintele UCM. 

INFOTAG precizează: Vasile Tarlev a fost ales preşedinte al UCM în septembrie 2008, după ce Mihai Petrache şi-a dat demisia din această funcţie. În iunie 2009 Tarlev şi o parte din membrii UCM au decis să meargă în alegerile din 29 iulie pe lista electorală a Partidului Social-Democrat. Împreună, cele două formaţiuni au acumulat 1,9% din sufragii. Deoarece Petrache şi o parte din membrii UCM nu au dorit să susţină participarea pe lista PSD, aceştia au fost excluşi din partid. Mihai Petrache califică această decizie drept ilegală.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.