Reportaje

„MOLDINDCONBANK” NU POATE SĂ-ŞI RIDICE BUNURILE GAJATE DE COMPANIA „LIGA-2” PENTRU CREDITE

14 iunie, 2011
„MOLDINDCONBANK” NU POATE SĂ-ŞI RIDICE BUNURILE GAJATE DE COMPANIA „LIGA-2” PENTRU CREDITE

Banca Comercială „Moldindconbank” SA susţine că nu poate să-şi ridice bunurile gajate de compania „Liga-2”, căreia i-a acordat mai multe credite băneşti.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, şeful Secţiei logistice din cadrul Moldindconbank, Ion Stratan, a spus că încă în anii 2006-2007 banca a acordat credite considerabile companiei „Liga-2”, însă acesta nu şi-a onorat obligaţiunile contractuale.

„Am acţionat în judecată compania „Liga-2” şi „Maorix-com” SRL, care este garant cu bunurile sale pentru rambursarea datoriilor companiei „Liga-2” faţă de bancă. Astfel, la data de 7 aprilie 2010, Judecătoria Economică de Circumscripţie a emis ordonanţă judecătorească, prin care a dispus ca „Liga-2” şi „Maorix-com” să transmită bunurilor gajate creditorului”, a specificat Stratan.

El a menţionat că, potrivit legii, s-a adresat la executorul judecătoresc Anatolie Chihai în vederea executării hotărîrii de judecată.

„Debitorilor li s-a propus executarea benevolă a hotărîrii judecătoreşti, însă „Liga-2” a refuzat acest lucru. Reprezentanţii „Maorix-com” au comunicat că doresc să execute benevol hotărîrea emisă, doar că bunurile gajate de ei se află pe teritoriul companiei „Liga-2”, a subliniat Chihai.

Executorul a spus că la data de 9 iunie curent s-a deplasat la „Liga-2” în vederea executării hotărîrii judectoreşti, însă acolo deja era aşteptat de către ofiţerul de urmărire penală al Centrului Anticorupţie, Vitalie Chişcă.

„În mod abuziv şi prin aplicarea forţei fizice Chişcă a retras din procedura de executare documentul executoriu şi alte acte, împiedicînd astfel executarea documentului executoriu”, a menţionat Chihai.

Potrivit lui, la data de 10 iunie împreună cu reprezentantul debitorului „Maorix-com” s-a deplasat la „Liga-2”, unde se află bunurile ce urmau a fi transmise de către „Maorix-com”.

„Angajaţii „Liga-2”, procurorul Anticorupţie şi ofiţerii Anticorupţie, care au venit ulterior la faţa locului, m-au împiedicat în mod forţat să execut hotărîrea instanţei de judecată. Mă voi adresa în judecată pentru a primi autorizaţia de pătrundere forţată în vederea executării hotărîrii”, a spus Chihai.

 

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.