Reportaje

CIRCA 200 DE MEMBRI AI COMITETELOR RAIONALE ALE PCRM DIN SECTOARELE RÎŞCANI ŞI BUIUCANI AU PĂRĂSIT PARTIDUL

11 noiembrie, 2011
CIRCA 200 DE MEMBRI AI COMITETELOR RAIONALE ALE PCRM DIN SECTOARELE RÎŞCANI ŞI BUIUCANI AU PĂRĂSIT PARTIDUL

Circa 200 de membri ai comitetelor raionale ale PCRM din sectoarele Rîşcani şi Buiucani au părăsit Partidul Comuniştilor şi vor sprijini proiectul politic al lui Igor Dodon.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, secretarul comitetului raional al PCRM din sectorul Rîşcani, Vlad Bătrîncea, a spus că este vorba de 10 secretari ai organizaţiilor primare de partid Rîşcani, unde sînt luaţi la evidenţă peste 100 de comunişti, şi opt secretari ai organizaţiilor primare de partid Buiucani, unde sînt luaţi la evidenţă circa 70 de comunişti.

Potrivit lui, decizia de a pleca din partid este determinată de „fluxul de insulte murdare şi de provocări informaţionale ale principalului „păpuşar” al PCRM, Mark Tkaciuck”.

„Unii „colegi” ne-au împins sistematic spre acest pas, căci au hotărît demult că nu mai avem loc în partid. Vrem să vedem un alt stil de lucru cu oamenii, să auzim o altă retorică, care să unească oamenii cu viziuni diferite, dar nu să vedem împărţirea mai întîi a partidului, apoi şi a societăţii întregi, în „ai noştri” şi „ai voştri” ”, a spus Bătrîncea.

El susţine că e tristă tendinţa plecării din formaţiune a persoanelor care au fost profund fidele partidului şi personal liderului Vladimir Voronin.

„Din partid sînt excluşi lideri marcanţi, personalităţi puternice, care aveau poziţii tari, aveau rating şi susţinerea societăţii. În organele de control ale partidului, în Parlament şi în consiliile locale ajung doar oamenii din anturajul lui Mark Tkaciuck, iar unii dintre ei nu au nici vreo legătură cu partidul”, a comunicat el.

Bătrîncea a spus că ultimii care au părăsit PCRM vor urma intenţia lui Dodon şi vor adera la Partidul Socialiştilor.

„Salutăm crearea noului partid de stînga de orientare socialistă, care va înainta activ idei de echitate socială, internaţionalism şi bilingvism”, a subliniat Bătrîncea.

Anterior ieşirea lui Dodon din PCRM a fost susţinută de circa 200 de comsomolişti.

 

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.