Reportaje

LOCUITORII UNUI BLOC DIN BĂLŢI SUNT INDIGNAŢI DE IDNIFERENŢA AUTORITĂŢILOR LOCALE

06 iunie, 2014
LOCUITORII UNUI BLOC DIN BĂLŢI SUNT INDIGNAŢI DE IDNIFERENŢA AUTORITĂŢILOR LOCALE

Locuitorii unui bloc din Bălţi sunt indignaţi de inactivitatea autorităţilor locale, precum şi a unui şir de instituţii, responsabile de urbanism.

Preşedintele Consiliului Administrativ al Societăţii pentru drepturile consumatorilor din municipiu, Igor Gorbaş, a comunicat vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că „în 2000 preoteasa Arina Spătaru a primit în dar un apartament cu suprafaţa de 30 m2 într-un bloc cu două etaje”.

Potrivit spuselor sale, „peste câţiva ani, ea şi soţul său, preot, s-au adresat autorităţilor locale cu solicitarea de a le permite reconstruirea apartamentului şi transformarea acestuia într-un spaţiu non-rezidenţial şi construirea unei mansarde”.

Gorbaş a menţionat că „preoteasa-întreprinzătoare operativ a transformat apartamentul într-un atelier şi a construit o mansardă, cu toate că casa a fost construită în 1958 din piatră brută şi nu are fundament din ciment, planşeele între etaje sunt din lemn, subsolul a fost inundat de repetate ori”.

„În pofida acestui fapt, ea a primit un certificat în care se spune că mansarda şi teritoriul aferent casei este proprietatea sa. Pe parcursul a doi ani atelierul său se află pe o suprafaţă nu de 30 m2, ci de 195,1 m2. Locatarii în tot acest răstimp s-au adresat cu plângeri la poliţie, procuratură şi toate instanţele posibile, dar rezultatul se lasă aşteptat, iar surse din organele de drept au spus că după această afacere se află oameni foarte serioşi”, a spus apărătorul drepturilor.

El a menţionat că locatarii au câştigat şi litigiul, dar activitatea ilegală continuă.

„Locatarilor a 16 apartament practic li s-a luat proprietatea, deoarece oamenii sperau că va fi reparat acoperişul, iar în rezultat a apărut un atelier şi o mansardă”, a spus Gorbaş, indignat de indiferenţa autorităţilor locale.

Locatara casei, Ala Velinciuc, a spus că „atelierul este înregistrat oficial, în acesta sunt şase maşini de cusut, însă zgomotul pe care îl produc deranjează locatarii”.

Ea a menţionat că „preoteasa şi-a făcut o intrare separată din stradă direct la etajul doi, fapt ce este o altă încălcare a regulilor”.

„Oamenii se tem că într-o bună zi casa se va prăbuşi”, a spus Velenciuc.

Participanţii la conferinţă speră că „locatarii vor câştiga judecata şi totul va fi făcut conform legii, în caz contrar litigiul dintre proprietarii atelierului şi locatari va continua”.

 

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.