Reportaje

MARC TCACIUK: POT FI EXCLUS DIN PCRM, DAR VOI RĂMÂNE COMUNIST

06 iunie, 2014
MARC TCACIUK: POT FI EXCLUS DIN PCRM, DAR VOI RĂMÂNE COMUNIST

Fostul deputat al parlamentului din partea PCRM, Marc Tcaciuk a declarat vineri, într-un briefing la agenţia „INFOTAG” că el „poate fi exclus din PCRM, dar va rămâne comunist”.

El a spus că din principiu niciodată nu va trece într-un alt partid şi înainte de a pleca din fracţiune a adresat tuturor membrilor comitetului executiv al PCRM o scrisoare deschisă, în care a explicat motivele de depunere a mandatului.

„Partidul, care îndeamnă la război şi care-şi trădează susţinătorii – nu trebuie nimănui. Partidul, ce numeşte reprezentanţii guvernării „bandiţi” şi nu se sinchiseşte de posibilele alianţe cu aceştia – nu trebuie nimănui. Dacă politicienii nu sunt dispuşi să jertfească în numele principiilor declarate, atunci nu au dreptul să le declare”, este convins Tcaciuk.

El a numit PCRM partidul „ultimei speranţe”, deoarece doar această formaţiune este în stare să protejeze alegătorii de regimul ticălos al „mafiei oligarhice a lui Plahotniuc şi Filat”.

Tcaciuk a spus că „în scrisoarea sa către membrii Comitetului executiv al PCRM nu s-a vorbit nimic despre „oboseală”, „odihnă” şi „alte nimicuri”.

Fostul deputat a fost mirat de faptul că scrisoarea nu a fost răspândite între cei cărora a fost destinată, ba mai mult – a fost tăinuită, iar în partid s-a început o adevărată revoltă de acaparare cu forţa a posturilor-cheie.

„Poporul Moldovei nu are nevoie de un astfel de partid, format din rebeli, deoarece el se transformă într-o structură slabă, neputincioasă, amorfă pentru deservirea intereselor lui Plahotniuc în lupta sa cu Filat”, consideră Tcaciuk.

El a mai spus că colegii săi de fracţiune, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean, chiar au fost atacaţi verbal de membrii „grupului de rebeli”.

„Mă adresez lor (rebelilor – „I”). Opriţi-vă! Deocamdată nu dau nume, dar solicit să fie încetate imediat intrigile şi acapararea puterii în partid”, a solicitat Tcaciuk.

Fostul ideolog al PCRM a spus că va fi nevoit să apeleze la ajutorul alegătorilor şi a susţinătorilor Partidului Comuniştilor, cu toate că este convins de eşecul rebeliunii.

„PCRM va obţine victorie la alegerile ordinare, deoarece este susţinut de 1 mil. de alegători şi este unicul partid în care sunt politicieni capabili să nu dea înapoi în faţa pericolului oligarhic”, consideră Tcaciuk.

Potrivit spuselor sale, populaţiei Moldovei îi va fi propusă o lozincă simplă, dar extrem de clară - „Moldova fără oligarhi!”.

„PCRM are şansa reală de a câştiga alegerile, dacă fracţiunea PCRM la următoarele cinci şedinţe va înregistra o iniţiativă de desfăşurare în Republica Moldova a unui referendum legislativ cu privire la aderarea la Uniunea Vamală”, a spus el, subliniind că aceasta este „unica oportunitate pentru Moldova, deoarece Bruxelles însuşi a refuzat Moldovei intrarea în UE”.

Potrivit opiniei sale, dacă un astfel de referendum va avea loc până în 1 noiembrie 2015, atunci mişcarea în direcţia UV nu va mai avea alternative.

Tcaciuk consideră că deja acum partidul poate fi redenumit din PCRM în „Partidul Victoriei”, iar partidele lui Plahotniuc şi Filat în „partidele înfrângerii”.

La briefing Tcaciuk a subliniat că în nici un caz nu se va resemna cu înfrângerea la alegeri, menţionând că rezultatele negative pentru PCRM pot fi doar rezultatul eforturilor lui Plahotniuc şi Filat, care falsifică procesul electoral deja de la etapa actuală.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 06.06.2014 03:27:46 Leonid
    Declaratiile sale au demonstrat ceea si ce era de asteptat. Voronin nu-l mai sustine. In PCRM e bardak mare. PCRM nu are viitor.
  2. 06.06.2014 04:30:27 Ion
    Tkaciuk cauta vinovetii, dar trebuie sa realizeze ca adat-o in bara si cu Revolutia de catifea, si cu ANTIFA, si Voronin incearca doar s asalveze ce a mai ramas din PCRM dupa ce a fost practc distrus de catre aceasta grupare de talibani, ca Tkaciuk Petrenco, Muntean.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.