Reportaje

MINISTERUL JUSTIŢIEI A ÎNREGISTRAT PARTIDUL COMUNIST REFORMATOR

23 iunie, 2014
MINISTERUL JUSTIŢIEI A ÎNREGISTRAT PARTIDUL COMUNIST REFORMATOR

Ministerul Justiţiei a înregistrat luni o nouă formaţiune politică – Partidul Comunist Reformator (PCR). Anunţul a fost făcut luni, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, de liderul acestuia, Ruslan Popa.

El a spus că declaraţiile liderului Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, cu privire la ilegalitatea creării unui partid alternativ nu au temeiuri juridice, deoarece simbolul şi abrevierea comuniştilor reformatori diferă de cele ale PCRM.

„În timpul desfăşurării congresului fondator pe 3 mai simbolul nostru nu era finisat. În documentele, depuse la Ministerul Justiţiei, acesta seamănă cu un ciocan, dar în loc de seceră – un spic de grâu cu o stea în colţul stâng de sus pe fundal roşu. Abrevierea, de asemenea, diferă. Dacă în limba de stat comuniştii sunt PCRM, atunci noi suntem PCR”, a menţionat Popa.

Potrivit spuselor sale, liderul PCRM trebuie să conştientizeze că „ciocanul şi secera” aparţin nu doar comuniştilor moldoveni, ci întregii comunităţi comuniste din lume, şi de aceea Partidul Comuniştilor nu are dreptul să interzică altora să utilizeze această simbolică.

Popa este convins că „comuniştii reformatori sunt partidul puterii şi numaidecât vor accede în parlament după alegerile din 30 noiembrie”.

„Vom primi 15% din voturile alegătorilor. Memorizaţi aceste cuvinte. Scopul nostru este de a ridica ţara din genunchi, nu certurile politice. Toţi conducătorii precedenţi ai ţării timp de 23 de ani nu s-au ocupat de economie. Pe toţi i-au interesat case noi, vile, automobile de lux. De unde au toate acestea dacă nu de pe urma furtului de la popor?”, a întrebat el retoric.

Reformatorul a subliniat că PCR va pune accentul pe dezvoltarea economică a ţării.

„Nu vom publica în întregime programul nostru, deoarece după conferinţa de fondare am transmis materialele la organizaţiile noastre teritoriale pentru înaintarea propunerilor. Când vom discuta şi vom include toate propunerile, vom demonstra programul societăţii”, a promis liderul comuniştilor reformatori.

El a dat asigurări că PCR are 22 organizaţii teritoriale şi speră că după înregistrare numărul membrilor, care la moment sunt 4,5 mii, va creşte.

„INFOTAG” precizează: În Moldova sunt peste 40 de partide.

 

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.