Reportaje

TRUPA LUME A PREMIAT CÂŞTIGĂTORII CONCURSULUI MUZICAL „PACE – MUZICĂ - TINERET”

25 iunie, 2014
TRUPA LUME A PREMIAT CÂŞTIGĂTORII CONCURSULUI MUZICAL „PACE – MUZICĂ - TINERET”

Trupa Lume a premiat câştigătorii concursului muzical on-line „Pace – Muzică - Tineret”m organizat împreună cu Azerbaidjan.

Participanta trupei, Irina Tarasiuc, a comunicat miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că „ideea desfăşurării concursului a apărut după o evoluţie în Azerbaidjan”.

„Organizatorul evenimentului străin, Serghei Mirzoev, ne-a propus să desfăşurăm în Moldova un concurs muzical on-line şi unui similar la ei în ţară, am acceptat”, a spus Tarasiuc.

Potrivit spuselor sale, „în total la concurs au participat 20 de concurenţi, care pe site-ul trupei Lume.md au trimis filmuleţele lor cu interpretarea unui cântec patriotic”.

Ea a menţionat că „câştigătorii au fost aleşi de un juriu din Azerbaidjan, care, de asemenea, a finanţat premierea câştigătorilor”.

„Premii au primit 15 concurenţi. A câştigat Dumitru Gaitur, care a primit 500 de euro, o diplomă şi cadouri din partea sponsorilor moldoveni”, a spus Tarasiuc, precizând că „pentru locul doi se presupunea un premiu de 300 de euro, dar juriul a decis să premieze trei interpreţi şi să le înmâneze câte 100 de euro. Astfel, din trei concurenţi doar o participantă – Doina Bordeianu a venit să ridice premiul, ceilalţi doi participanţi, care nu au venit – nu vor primi premiile”.

Pentru locul trei se presupunea un premiu de 200 de euro, care a fost împărţit între patru concurenţi, dar la premiere au venit doar Ana Smirnova şi Vitalie Botnari.

Trupa Lume a mai premiat şase concurenţi, care au câştigat în categoria „premiul simpatiei publicului”.

Solistul trupei, Serghei Covalschi, a spus că „la concurs au participat oameni din diferite oraşe ale Moldovei, inclusiv şi din Transnistria”.

Soliştii trupei speră că „şi pe viitor se va reuşi desfăşurarea unui astfel de concurs, dar mai amplu, unde premiul pentru primul loc va fi înregistrarea unei piese comune cu trupa Lume”.

 

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.