Reportaje

ANTREPRENORUL RUS ADLAN ŞIŞHANOV ŞI-A DAT DEMISIA DIN POSTUL DE PREŞEDINTE AL CLUBULUI MOLDOVENESC DE FOTBAL „DACIA”

27 iunie, 2014
ANTREPRENORUL RUS ADLAN ŞIŞHANOV ŞI-A DAT DEMISIA DIN POSTUL DE PREŞEDINTE AL CLUBULUI MOLDOVENESC DE FOTBAL „DACIA”

Antreprenorul rus Adlan Şişhanov şi-a dat demisia din postul de preşedinte al clubului de fotbal din Chişinău „Dacia”.

Anunţul a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, businessmanul menţionând că una din cauzele plecării sale este „starea dezastruoasă a fotbalului moldovenesc”.

„Am luptat mulţi ani cu fenomenul corupţiei. În fotbal acest flagel este exprimat prin meciuri aranjate. Această problemă aidoma cancerului distruge campionatul naţional. Dacă aş caracteriza starea fotbalului moldovenesc în termeni medicali, atunci „pacientul este grav bolnav”. Aceasta este consecinţa toleranţei faţă de corupţie a conducerii Federaţiei moldoveneşti de fotbal. Simplu vorbind, ea „protejează” acest fenomen”, a spus businessmanul.

Potrivit spuselor sale, el timp îndelungat spera că o dată cu adoptarea legilor cu privire la lupta cu corupţia în Moldova, acest fenomen va fi învins.

„Recunosc că am greşit. Şi nu voi mai cheltui milioane de lei în condiţiile în care locurile în campionat sunt repartizate în cabinete înalte. Legile anticorupţie nu înseamnă nimic pentru grupul cluburilor din Tiraspol, în primul rând pentru „Sheriff”. Federaţia face lobby în interesele grupului, iar acest moment nu poate fi numit „un joc deschis şi cinstit”, a spus ex-preşedintele FC „Dacia”.

Şişhanov a spus că în pofida demisie sale rămâne un suporter fidel al clubului.

 

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.