Reportaje

BASARABENII DIN ROMÂNIA ORGANIZEAZĂ O NOUĂ EDIȚIE A TÂRGULUI UNIVERSITĂŢILOR DIN ROMÂNIA

10 iulie, 2014
BASARABENII DIN ROMÂNIA ORGANIZEAZĂ O NOUĂ EDIȚIE A TÂRGULUI UNIVERSITĂŢILOR DIN ROMÂNIA

În perioada 11-13 iulie 2013, Federația Asociațiilor de Basarabeni din România desfăşoară a patra ediție a Târgului Universităţilor din România, în cadrul căruia vor fi prezentate instituţiile de învățământ liceal și universitar unde elevii și absolvenții liceelor din Republica Moldova îşi pot continua studiile.
 
Președintele Federației Asociațiilor de Basarabeni din România, Ion Cobâșenco, a relatat joi, în cadrul unei conferințe de presă la agenţia „INFOTAG” că Târgul este un eveniment organizat în cadrul Campaniei AdmiteRO, care are drept scop informarea, consilierea viitorilor liceeni şi studenţi care doresc să-şi facă studiile în România. Evenimentul se va desfășura în Parcul Central „Ştefan cel Mare” din capitală în intervalul orar 10.00 – 18.00.  

Vicepreședintele Federației, Constantin Cernega, a menționat că în cadrul evenimentului doritorii de a-și continua studiile în România vor face cunoștință cu oferta educațională din cele 14 centre universitare reprezentative, vor primi informaţii legate de procedura de admitere, actele necesare și vor afla experiența personală a tinerilor moldoveni care deja învață peste Prut.

„Voluntarii Federației vor informa, consilia și motiva tinerii din Moldova să-și continue studiile în România. De asemenea, după admitere noi vom ajuta tinerii să se cazeze și să se integreze în mediul educațional și cultural din România”, a spus Cernega.

Potrivit reprezentatului Grupului de Iniţiativă Basarabeană din Cluj-Napoca, Andrei Harin, în acest an Târgul Universităților din România va fi organizat și la Cahul, pe 16 iulie, la Universitatea B.P. Hasdeu și la Universitatea A. Russo din Bălți, pe 18 iulie.

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România este formată din 14 asociații de tineri basarabeni din diferite centre universitare, aflați la studii în România.
 
„INFOTAG” precizează: Admiterea la studii în România se va desfăşura în perioada 27 iulie - 8 august, când absolvenţii moldoveni vor putea depune dosarele de admitere la consulatele României din Republica Moldova – Chișinău, Bălți și Cahul. Pentru anul de studii 2014-2015 statul român oferă tinerilor din Moldova peste 4 mii de locuri la studii liceale, universitare și post-universitare. Cele mai multe locuri la studii sunt oferite în centrele universitare din București, Galați și Iași.

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 14.07.2014 07:16:45 Nic
    Unierea - sansa pentru toti locuitorii in RM!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.