Reportaje

AVOCAŢII EVENTIS MOBILE SUNT LA UN PAS DE A ACŢIONA ÎN JUDECATĂ INSTITUŢIILE DE STAT DIN MOLDOVA

22 iulie, 2014
AVOCAŢII EVENTIS MOBILE SUNT LA UN PAS DE A ACŢIONA ÎN JUDECATĂ INSTITUŢIILE DE STAT DIN MOLDOVA „Suntem la un pas de a depune o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului împotriva instanţelor de stat din Moldova”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, avocatul Eventis Mobile şi reprezentantul Iulerom, Sergiu Goţonoga.

 

El a spus că pe 18 iulie a primit hotărârea Curţii de Apel Chişinău (CAC), prin care se confirmă obligaţiunea de a executa decizia de intrare în vigoare a contractului de transmitere a lotului unic de proprietate Iulerom şi licenţa de acordare a serviciilor de telefonie mobilă.

 

„Deja de mai mult de un an avem decizia CAC cu privire la necesitatea de executare a actelor de transmitere a bunurilor şi licenţei, dar este ignorată de funcţionarii din instituţiile de stat. Mai mult de atât, o parte din bunuri deja a fost furată şi acum acest infracţiuni sunt investigate de poliţie. Licenţa a fost retrasă, iar undele radio, care ne aparţin conform contractului, au fost scoase la vânzare. Deja am avertizat potenţialii cumpărători că tranzacţia va fi contestată şi ei, dacă se decid să le achiziţioneze, îşi creează probleme. Deoarece vânzarea undelor este ilegală”, a explicat Goţonoga.

 

El este convins că „ignorarea obraznică şi impertinentă a deciziilor judecătoreşti nu ar fi posibilă fără susţinerea de sus a funcţionarilor de rând”.

 

„Funcţionarilor Camerei Înregistrării de Stat li se recomandă să nu înregistreze contractul de achiziţionare a lotului de proprietate al Eventis Mobile de către compania Iulerom. Iar funcţionarii din Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei au retras licenţa şi au scos undele radio la vânzare. Acum suntem siguri că aceste unde sunt o bucăţică gustoasă pentru demnitarii corupţi”, a spus avocatul, numind situaţia care are loc în jurul companiei „o variantă clasică de atac raider”.

 

Avocatul a spus că orice încercări de a obţine executarea cerinţelor proprietarilor Iulerom şi a creditorilor Eventis Mobile se ciocnesc de lipsa de dorinţă de a contacta cu avocaţii.

 

„Suntem ignoraţi, ameninţaţi cu paza. Se creează impresia că pur şi simplu îşi bat joc de noi. Cu peste un an în urmă a intrat în vigoare hotărârea CAC din 18 iunie 2013, prin care noul proprietar (al treilea operator de telefonie mobilă din RM) este dispus să transfere 50 mil. de lei, însă nu i se permite să se folosească de bunuri. Considerăm că aceste acţiuni sunt fărădelegi revoltătoare. Adresările repetate spre donatorii europeni şi internaţionali ai RM cu rugămintea de a face lumină în situaţia cu Iulerom şi cei 300 de creditori ai Eventis Mobile nu s-au soldat cu succes”, a relatat Goţonoga, adăugând că i se creează impresia că în umbra drapelului „albastru-stelat” al UE demnitarilor moldoveni „li se permite să jefuiască populaţia”.

 

„Avem posibilitatea de a returna 20 mil. de lei – datorii pentru achitarea salariilor angajaţilor companiei. Oamenii aşteaptă aceşti bani cu anii. Cel puţin 10 mil. de lei urmează a fi transferaţi sub formă de impozite la buget. Dar, se pare că, nimănui în RM nu-i pasă. Pe la spatele nostru, folosindu-se de imperfecţiunile sistemului de executare a deciziilor judecătoreşti, are loc împărţirea bunurilor particulare ale proprietarului”, a spus avocatul, menţionând că a fost încălcat art. 120 al Constituţiei RM, ce stipulează că respectarea sentinţelor şi a altor hotărâri definitive ale instanţelor judecătoreşti este obligatorie.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 22.07.2014 05:07:28 Oleg
    Eventis grohnuli po zakazu

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.