Reportaje

PREŞEDINTELE ORGANIZAŢIEI „ДОПОМОЖЕМО ДИТЯМ” CERE MOLDOVEI AJUTOR UMANITAR PENTRU COPIII DIN DONBAS

24 iulie, 2014
PREŞEDINTELE ORGANIZAŢIEI „ДОПОМОЖЕМО ДИТЯМ” CERE MOLDOVEI AJUTOR UMANITAR PENTRU COPIII DIN DONBAS

Preşedintele organizaţiei ucrainene pentru protecţia drepturilor „Допоможемо дитям”, Nicolai Cojuşco, cere Moldovei ajutor umanitar pentru copiii din Donbas.

 

Într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, joi, el a relatat că deja s-a adresat administraţiei preşedintelui Moldovei, Nicolae Timofti, unde i s-a promis ajutor, expediind scrisori tuturor organizaţiilor din Moldova cu un apel de ajutor.

 

„Moldova este prima ţară care acordă ajutor copiilor din Donbas, în special orfanilor din estul Ucrainei. Pe lângă Moldova, vom organiza conferinţe de presă la Minsk, Ucraina, Crimeea, SUA, Franţa şi Germania, unde ne vom adresa cetăţenilor şi organizaţiilor neguvernamentale pentru ajutor umanitar”, a spus Cojuşco.

 

Potrivit spuselor preşedintelui „Допоможемо дитям”, în regiunea Doneţk şi Lungansk din Ucraina, unde la moment au loc acţiuni militare, locuiesc peste 23 mii de copii, dintre care 7 mii sunt orfani. „Mulţi dintre aceştia au nevoie de alimente, apă, haine, detergenţi, din momentul începerii acţiunilor armate în aceste regiuni au decedat 20 de copii cu vârste între 8 şi 15 ani”.

 

„Deja de doi ani cooperăm cu Fundaţia Republicană pentru Copii „Speranţa” din Moldova şi în acest interval de timp ei ne-au acordat 4,5 tone de ajutor umanitar. Sperăm că cetăţenii RM nu vor fi indiferenţi şi vor ajuta fiecare cu ce poate”, a spus preşedintele.

 

„INFOTAG” precizează: Cetăţenii Moldovei, doritori de a ajuta copii din Donbas, pot trimite ajutoare la adresa Chişinău, str. Ismail, 21, oficiul 19 – Fundaţia Republicană pentru Copii „Speranţa”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 24.07.2014 06:40:44 Leroi
    Noi putam sa transportam suc si conserve...
  2. 27.07.2014 11:00:21 Nic
    Dl Nicolai are suflet mare...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.