Reportaje

LIDERII FORMAŢIUNILOR DE OPOZIŢIE AU ÎNDEMNAT ALEGĂTORII SĂ NU VOTEZE PENTRU PARTIDELE PARLAMENTARE

01 septembrie, 2014
LIDERII FORMAŢIUNILOR DE OPOZIŢIE AU ÎNDEMNAT ALEGĂTORII SĂ NU VOTEZE PENTRU PARTIDELE PARLAMENTARE

Partidul Regiunilor, „Patrioţii Moldovei” şi Partidul Socialist au înaintat luni iniţiativa „Nici un vot partidelor parlamentare!”.

 

Liderul Partidului Regiunilor, başcanul Mihail Formuzal, a spus în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG” că alegătorii moldoveni trebuie „să se înveţe să pedepsească politicienii pentru greşelile lor şi promisiunile electorale neîndeplinite”.

 

El a citat textul adresării către cetăţenii republicii în care se vorbeşte că Coaliţia Pro-Europeană de Guvernare (CPEG) „a eşuat reformarea tuturor direcţiilor – socială, economică şi politică”.

 

„Această problemă – minţirea electoratului, a fost generată nu de actuala guvernare. Timp de 23 de ani de existenţă a statalităţii Moldovei are loc imitarea reformelor care nu aduce nici un beneficiu. Propunem ca partidele care nu şi-au îndeplinit promisiunile electorale să nu poate accede în Parlament din nou. Nu au obţinut nimic, au minţit – la revedere, „drum bun” în arhiva politică”, a spus Formuzal.

 

El consideră că din cele 34 de formaţiuni politice înregistrate în ţară, populaţia are din ce alege.

 

Preşedintele „Patrioţilor Moldovei”, Mihail Garbuz, a subliniat că nu trebuie să ajungă în Parlament şi Partidul Comuniştilor, de opoziţie.

 

„Ei au avut un joc propriu, făceau populism, demonstrau pseudo-luptă pentru drepturi mitice”, consideră el.

 

Mihail Formuzal a spus că în cele trei luni rămase cetățenii vor fi informați prin intermediul internetului, întâlnirilor personale, prin broșuri și ziare despre existenţa în țară a altor partide decât cele aflate acum la guvernare, despre prioritățile lor, proiectele alternative de dezvoltare a Republicii Moldova.

 

Potrivit spuselor sale, ideea ce uneşte toate cele trei grupuri este statalitatea Moldovei.

 

„Suntem gata pentru dialog cu toate forțele sănătoase, cu excepția acelor partide care sunt acum în Parlament și s-au discreditat complet”, a spus bașcanul.

 

El consideră că după data de 30 noiembrie, în Parlament vor ajunge cel puțin două partide noi, iar cel Democrat şi Liberal vor părăsi Legislativul.

 

Liderul „Partidului Regiunilor” a subliniat că nu îi este frică de dosarele penale intentate împotriva sa, ca organizator de „activități extremiste”.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 01.09.2014 05:00:12 Nata
    Boetii, mai bine stati acasa...
  2. 01.09.2014 05:04:01 Victor
    Voi impuscati trebuiti nu ascultati ,banditi ce sinteti
  3. 01.09.2014 06:05:08 Irina
    Care dracyul opozitire daca n-au trezit interesul nici macar a unui numar minim de populatie toti impreuna ca sa acceada macar cu un deputat in parlament si de unde odata ce promoveaza o politica antistatala si nu fac dechit sa blocheze procesul de dezvoltare si modernizare al RM .

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.