Reportaje

UN DEPUTAT COMUNIST VA VERIFICA ORGANELE DE DREPT LA CAPITOLUL IMPARȚIALITATE

08 septembrie, 2014
UN DEPUTAT COMUNIST VA VERIFICA ORGANELE DE DREPT LA CAPITOLUL IMPARȚIALITATE

Deputatul comunist Grigore Petrenco a decis să-i testeze la capitolul imparțialitate pe procurorul general, reprezentanții Comisiei Naționale pentru Integritate și Centrului Național Anticorupție.

 

Luni, în cadrul unei conferințe de presă la ”INFOTAG”, Petrenco a menționat că a expediat în adresa acestor instituții o cerere din numele său, la care au fost anexate fotografii și descrieri ale vilei oligarhului, unul din liderii Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, care nu figurează în declarațiile sale de venit.

 

Petrenco a opinat că acum patru zile a fost pe malul lacului Geneva, unde sunt amplasate vilele celor mai bogați oameni din lume.

 

”Am fost în orășelul Siez, într-un complex de elită, unde locuiesc multimilionarii și multimiliardarii lumii. Acolo, pe strada Avenue du Vion №44 se află vila lui Plahotniuc, care nu este indicată în nici una din declarațiile sale de avere. Pe cutia poștală este scris numele soției sale – Oxana Childescu”, a spus parlamentarul.

 

Grigore Petrenco a făcut o paralelă între el și oligarh.

 

”Anul trecut, toate aceste instanțe de drept au ”găsit” că nu am declarat acțiuni în sumă de 190 de lei. Ulterior, în baza acestui fapt au intentat un dosar penal pe numele meu. Toate posturile de televiziune, controlate de Plahotniuc, au aruncat cu noroi în adresa mea, pe motiv că am ascuns proprietățile și veniturile. Domnilor Gurin, Chetraru și Donciu, acesta va fi un test pentru Dvs. dacă veți intenta sau nu un dosar penal pe numele lui Plahotniuc”, a spus Petrenco.

 

El a promis că chiar astăzi va transmite materialele în instituțiile de drept nominalizate, precizând că se va adresa și partenerilor de dezvoltare.

 

”Sunt dispus să merg mai departe – să organizez o vizită pentru gasterbeiterii moldoveni în Europa pe malul lacului Geneva. Vreau să vadă unde se duc banii din bugetul de stat, pe care îi spală Plahotniuc și compania, prin intermediul evaziunii fiscale”, a spus deputatul.

 

El a recomandat jurnaliștilor să nu se autocenzureze, atunci când pregătesc materiale la indicația proprietarilor lor oligarhi”.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 08.09.2014 03:58:50 Vasile
    De unde sa stim ca nu e trucata imaginea? Sau ca nu e inchiriata de catre Plahotniuc? da pina la urma e om de afacere reusit, care isi poate permite, mai rau de Voronin care inafara de politica nu s-a ocupat cu nimic si acum e putred de bogat.
  2. 08.09.2014 04:07:11 Manuel Lungu
    Acest Petrenco din nou isi arata coltii? Se vede ca nu a inteles lectia lui Voronin, cind i-a aratat unde-i este locul sau, mai jos de plintus. Toti acesti dodoni, renati, tkaciuci si altii distrug ideea nationala, ideea europeana.
  3. 08.09.2014 08:21:32 Igor
    Petrenco incearca prin fel si chip sa blokeze calea de succes europeana al RM,iar motivul este unul destul de simplu . Dupa ce mama sa s-a cam certat cu legea in FR iar el si-a orientat afacerile pe piata UE are ca obiectiv 2 momente : sa reprezinte interesul FR ca sa-si scape mama de psucarie si totodata sa-si lichideze potentialii concurenti din RM pe piata europeana

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.