Reportaje

EXPERȚII INDEPENDENȚI AU STABILIT CĂ PARTIDELE DE LA GUVERNARE COMIT ÎNCĂLCĂRI ELECTORALE

10 septembrie, 2014
EXPERȚII INDEPENDENȚI AU STABILIT CĂ PARTIDELE DE LA GUVERNARE COMIT ÎNCĂLCĂRI ELECTORALE Partidele de la guvernare comit încălcări electorale cu o săptămână înaintea de starul oficial al campaniei electorale. Subiectul a fost discutat miercuri în cadrul unei conferințe de presă la ”INFOTAG”, organizată de Coaliția ”Control civic – Alegeri 2014”.

 

Expertul Nicolai Țveatcov a explicat că printre partidele care s-au făcut ”remarcate” în acest sens se numără Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat.

 

”Duminica trecută, liderii PLDM au adunat în centrul capitalei mii de persoane. Noi considerăm că au fost comise cel puțin următoarele încălcări. Oamenii au fost lipsiți de o zi de odihnă, inclusiv poliția care trebuia să asigure ordinea și securitatea participanților. Din contul cui vor fi plătite forțele de ordine. Pe de altă parte, Partidul Democrat a repartizat prin intermediul ”Poșta Moldovei” diverse materiale promoționale. Poștașii, de asemenea, nu au fost plătiți pentru acest serviciu. Conducerea ”Poșta Moldovei” ne-a trimis de la un funcționar la altul, atunci când am încercat să solicităm explicații”, a spus Țveatcov.

 

Potrivit lui, o altă încălcare a PDM constă în faptul că deputații, miniștrii și alți funcționari publici au plecat prin sate și orașe și în așa numitele autobuze-trenuri primeau cetățenii în audiență.

 

”Din contul cui se desfășoară astfel de activități? Funcționarii și-au luat concedii și folosesc resursele personale în acest scop? Dar miniștrii? Am încercat să obținem explicații din partea premierului Iurie Leancă, însă deocamdată fără rezultat”, a spus Țveatcov.

 

Reprezentantul societății civile a menționat că începând din această săptămână, Coaliția ”Control civic – Alegeri 2014” va organiza conferințe de presă și va prezenta informațiile despre desfășurarea campaniei electorale pe site-ul www.electorala.md.

 

”Am convenit să transmitem materiale Comisiei Electorale Centrale. Există o înțelegere bună pe marginea unor probleme comune”, a menționat el.

 

Expertul a precizat că scopul principal al Coaliției este organizarea corectă și transparentă a alegerilor parlamentare din toamna acestui an.

 

”INFOTAG” precizează: În cadrul Coaliției ”Control civic – Alegeri 2014” intră 15 organizații neguvernamentale. Activiștii Coaliției intenționează să controleze situația în cadrul campaniei electorale în 100 de localități. 300 de voluntari și-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu Coaliția ”Control civic – Alegeri 2014”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.