Reportaje

TINERII ŢINTAŞI MOLDOVENI AU EVOLUAT CU SUCCES LA TURNEUL REPREZENTATIV DIN DEBREŢIN, UNGARIA

25 septembrie, 2014
TINERII ŢINTAŞI MOLDOVENI AU EVOLUAT CU SUCCES LA TURNEUL REPREZENTATIV DIN DEBREŢIN, UNGARIA Elevii Anastasia Stativca şi Alexandru Babii au evoluat cu succes la Turneul reprezentativ din Debreţin, Ungaria.

 

Directorul regional al Confederaţiei Internaţionale de Tir Practic IPSC-Moldova, Matvei Stativca, a spus joi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că la competiţie au participat peste 200 de amatori ai acestui tip de sport din 18 ţări.

 

„Moldova a fost reprezentată de 15 ţintaşi, inclusiv cinci din Transnistria. S-au evidenţiat Anastasia şi Alexandru. Ultimul a reuşit să obţină distincţia de cel mai înalt standard. El cel mai bine a îndeplinit 18 exerciţii din pistolul ceh CZT-75”, a remarcat el.

 

Potrivit lui, succesul ţintaşilor moldoveni se datorează antrenamentelor zilnice, inclusiv fără trageri la ţintă, în tirul propriu recent restaurat.

 

„La Grătieşti recent am finisat utilarea tirului conform tuturor standardelor internaţionale. În baza acestuia vom desfăşura competiţii de tir practic. Asociaţia există de mai bine de opt ani, reuneşte 70 de ţintaşi. Deja avem astfel de sportivi ca Alexandru, care are doar 13 ani, şi „nenea Eugen”, de 72 de ani. Vârsta şi statutul social pentru acest tip de sport nu sunt importante. Toţi sunt egali – oligarhi şi elevi. Cel mai important este dragostea faţă de tragerea la ţintă, ca pentru o artă”, a explicat el.

 

Potrivit lui Stativca, la succesele IPSC-Moldova poate fi atribuit şi faptul că competiţiile din Debreţen au fost deservite de doi judecători moldoveni – Oleg Edinac şi Anatoli Corovai.

 

„În sportul nostru judecătorul are de a face cu un volum enorm de informaţie. Un rol important îl are şi profesionalismul judecătorului ca ţintaş. De aceea considerăm că nivelul conaţionalilor noştri a fost atât de înalt încât a fost recunoscut de partenerii europeni”, a menţionat Stativca.

 

El cu regret a constatat că, contrar înregistrării oficiale a IPSC-Moldova în 2013, statul nu are nicio atribuţie la succesele sportivilor moldoveni.

 

„Nu am cerut nimănui nimic. Progresăm pe această cale independent. Cu toate că este bine înţeles faptul că succesul elevilor noştri, în special bronzul şi aurul la turneul internaţional, este, în primul rând, promovarea imaginii Moldovei”, a spus mentorul.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 27.09.2014 11:25:32 Magdalena
    Bravo, boetii moldoveni!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.