Reportaje

ADEPȚII UNIRII SUNT INDIGNAȚI CĂ MIHAI GHIMPU ȘI DORIN CHIRTOACĂ ÎȘI ASUMĂ MERITE PE CARE NU LE-AU ÎNFĂPTUIT

29 septembrie, 2014
ADEPȚII UNIRII SUNT INDIGNAȚI CĂ MIHAI GHIMPU ȘI DORIN CHIRTOACĂ ÎȘI ASUMĂ MERITE PE CARE NU LE-AU ÎNFĂPTUIT Reprezentanții asociațiilor „Tiras-Tighina”, „Solidaritate” și „Tineretului Național-Creștin”, care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România, sunt indignați de faptul că „liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și prim-vicepreședintele formațiunii, Dorin Chirtoacă, își asumă merite pe care, în realitate, nu le-au înfăptuit”.

 

Președintele Asociației Veteranilor Războiului-1992 „Tiras-Tighina”, Anatolie Caraman, a menționat luni, în cadrul unei conferințe de presă la agenția „INFOTAG”, că Partidul Liberal a pregătit filmul documentar „Basarabia – 200 de ani de străinie” în care sunt incluse imagini de la evenimente organizate la Chișinău, la care PL nu a avut nicio atribuție.

 

„În special, este vorba de imagini furate și montate de la Marșul de comemorare a victimelor celor 200 de ani de ocupație a Basarabiei din 13 mai 2012, care a început în Piața Marii Adunări Naționale și a continuat spre Ambasada Rusiei și Teatrul de Vară. Evenimentul a fost organizat de „Tiras-Tighina”, cu ajutorul Partidului Național Liberal, Partidului Național Român, Asociației Tineretului Național-Creștin, Forului Democrat al Românilor. I-am invitat pe Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă să participe la eveniment, dar au refuzat. Acum însă, în preajma campaniei electorale se folosesc de acțiuni pe care nu le-au organizat pentru a-și face campanie electorală”, a spus Caraman.

 

Președintele Asociației mai este nemulțumit și de faptul că Mihai Ghimpu la București spune una, iar la Chișinău alta, în ceea ce privește Marea Unire.

 

„Pe oficialii din România îi prostește și îi minte declarând că este pentru reîntregirea țării, în timp ce acasă declară în cadrul mai multor interviuri că Unirea nu va avea loc. Pe de altă parte, în diferite filmulețe, atât Ghimpu, cât și Chirtoacă apar cu mesaje unioniste pe fundalul unor imagini la care nu au participat și nu au contribuit cu nimic. Ghimpu și Chirtoacă sunt plagiatori de idei și profitori de muncă străină”, a spus Caraman.

 

El a mai precizat că în perioada în care a fost Președinte interimar, Mihai Ghimpu a acordat grade de general unor persoane care nu au meritat acest lucru, printre care fostului ministru adjunct de Interne, Iurie Cheptănaru, coloneilor Iurie Bodorin și Vasile Dragomir.

 

Președintele Asociației „Solidaritate”, Victor Zugravu, a menționat că prin acțiunile sale „Mihai Ghimpu a profanat idealurile unioniste pentru care oamenii au luptat în ultimii 20 de ani”.

 

Veteranul războiului de pe Nistru, Sergiu Tataru, a menționat că „Ghimpu și Chirtoacă au venit la putere prin minciună și tot prin minciună vor să se mențină în continuare la putere”.

 

„Ghimpu este al doilea Roșca, cel care a îngropat Unirea. Atât el, cât și nepotul său de la primărie, trebuie să dispară de pe arena politică din Republica Moldova și să fie trași la răspundere pentru ilegalitățile comise”, a spus Tataru.

 

Participanții la conferință și-au exprimat regretul că „au muncit și s-au sacrificat în anii de guvernare comunistă pentru ca să-i aducă la putere”.

 

„Acum regretăm acest fapt și îndemnăm cetățenii să se gândească bine pentru cine își vor da votul la următoarele alegeri. Nu votați hoții și trădătorii de Neam și Țară”, a spus Anatolie Caraman.

 

Mihai Ghimpu nu a răspuns la telefon pentru a veni cu un comentariu pe marginea acuzațiilor care i s-au adus.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 30.09.2014 05:15:45 Tatiana
    Ghimpu este unionist adavarat!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.