Reportaje

EX-PREMIERUL VASILE TARLEV ESTE CAPUL LISTEI ELECTORALE A PARTIDULUI „RENAȘTERE-VOZROJDENIE”

03 octombrie, 2014
EX-PREMIERUL VASILE TARLEV ESTE CAPUL LISTEI ELECTORALE A PARTIDULUI „RENAȘTERE-VOZROJDENIE” Ex-prim-ministrul Vasile Tarlev conduce lista de candidați ai partidului „Renaștere -Возрождение”, care va fi depusă la Comisia Electorală Centrală pe parcursul zilei, pentru înregistrare, a anunțat vineri liderul formațiunii politice, Vadim Mișin.

 

Politicianul a precizat, într-o conferință de presă la agenția „INFOTAG”, că această decizie a fost luată unanim la Consiliul partidului. „În Moldova partidul trebuie să fie condus de un moldovean. Este normal și firesc”, a spus Mișin, menționând că el personal este numărul doi pe listă, iar printre primii cinci se mai numără Oleg Babenco, Tatiana Botnariuc și Alexandr Șaban.

 

Politicianul a explicat că decizia de a merge la alegerile pentru Parlament independent a fost precedată de negocieri cu cele mai mari partide de stânga, privind eventuală constituire a unui bloc.

 

„Partidul Comuniștilor nici nu ne-a răspuns. Cu liderul socialiștilor, Igor Dodon, am avut mai multe întrevederi, dar nu am găsit înțelegere. De asemenea am discutat cu liderul Partidului Regiunilor, Mihail Formuzal. Eu cred că toate partidele de stânga enumerate, ca și „Renaștere - Возрождение”, au șanse mari de accedere în Parlament. Toate celelalte formațiuni de stânga – „Patrioții Moldovei”, socialist democrații nu ajung în Parlament. Dar nevoia unei coaliții largi este evidentă pentru noi. Cu regret, nu am fost auziți”, a constatat Mișin.

 

El s-a arătat convins că partidul său va accede în legislativ după alegerile din 30 noiembrie.

 

„Noi suntem, probabil, singurul partid construit, ca și PCRM; după o schemă clasică. Avem o evidență individuală a membrilor, oficii în 42 de raioane ale republicii, în 80% din localități avem organizații primare. Numărul membrilor de partid, la începutul lunii octombrie, constituia 11480 de persoane. Ne dăm foarte bine seama că ne așteaptă activitatea necesară de agitație a populației pentru votul în favoarea „Renașterii – Возрождение”, dar vom face față și acestei munci”, a afirmat Mișin.

 

El a formulat scopurile partidului – lupta pentru un stat social, drepturile minorităților etnice, dar și a pledat împotriva denunțării imediate a Acordului de Asociere (AA) R.Moldova – Uniunea Europeană.

 

„Denunțarea acestui act este o procedură extrem de complicată, dacă nu chiar imposibilă. Istoria nu cunoaște încă exemple de reziliere a AA. Dar ceea ce putea fi făcut – cu ajutorul economiștilor-analiști - să fie extrase din anexele la AA articolele care dăunează economiei Moldovei. Putem încerca să contestăm extrasele din norme, dar cu argumente la mână, în fața Bruxelles-ului”, a opinat el.

 

Mișin a mai spus că Moldova a pășit ferm pe calea integrării europene, dar totodată trebuie respectată politica specială de neutralitate a republicii, pledând pe toate căile pentru întărirea relațiilor cu Rusia și cu statele CSI.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 03.10.2014 01:32:29 Ion
    Ei ciar iau in serios actiunea lor, ori se joaca la batrinete (politica)???
  2. 05.10.2014 06:09:00 Oleg
    Pina chind nu este tirziu Misin trebue sa uneasca cu Dodon...
  3. 06.10.2014 09:03:26 Ileana
    Pacat, d-r nu trece in parlament Renastere!
  4. 17.10.2014 05:59:12 Alex
    Eu cred ca vor trece, este un partid cu oameni destepti, care ne vor binele si viitorul tarii prospere -- dupa parerea mea.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.