Reportaje

UN GRUP DE CONSILIERI ŞI PRIMARI DIN PCRM AU TRECUT LA PARTIDUL DEMOCRAT

08 octombrie, 2014
UN GRUP DE CONSILIERI ŞI PRIMARI DIN PCRM AU TRECUT LA PARTIDUL DEMOCRAT Un grup din şapte membri ai Partidului Comuniştilor (PCRM) din unele raionale şi sate au anunţat despre decizia de a părăsi formaţiunea şi de a trece la Partidul Democrat (PDM).

 

Marţi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, activiştii grupului au relatat că s-au decis la acest pas din cauza refuzului liderului PCRM, Vladimir Voronin, de a urma cursul european de dezvoltare al RM.

 

„Reprezentăm un grup de consilieri locali şi raionali, primari ai localităţilor şi simpli membri ai PCRM, care au obosit de ceea ce se întâmplă în PCRM. Nu mai dorim să fim în opoziţie şi de aceea am decis să ne alăturăm echipei PDM”, a spus primarul satului Răspopeni, raionul Şoldăneşti, Pavel Drăguţă.

 

Potrivit spuselor sale, „comitetul raional al PCRM din Şoldăneşti a fost părăsit de circa 250 membri din cei 1 mie înregistraţi”.

 

Primarul satului Vişniovca, raionul Cantemir, Andrei Pîslari, a spus că decizia sa de trecere la PDM se datorează faptului că „PDM este o formaţiune mai constructivă, cu o echipă de profesionişti şi intelectuali”.

 

„Am urmărit PDM timp de mai multe campanii electorale şi îmi place atitudinea lor faţă de lucru. Respect echipa democraţilor şi consider că ne vom înţelege”, a menţionat el.

 

Foştii comunişti au atras atenţie la faptul că locuitorii satelor nu sunt interesaţi de intrigile şi discuţiile din culise de la Chişinău, ei vor să-şi vadă casa „frumoasă şi îngrijită”.

 

„PCRM, aflat în opoziţie, nu ne poate asigura cu proiecte şi granturi, iar pe alegătorii noştri îi interesează anume asta”, a spus consilierul raional din Străşeni, Ştefan Grosu.

 

Potrivit spuselor sale, „în PDM este mai multă democraţie, acest partid a promis susţinere în implementarea şi realizarea proiectelor”.

 

În cadrul conferinţei de presă jurnaliştii au cerut să fie prezentate carnetele de partid, care ar fi confirmat statutul lor de membru al PCRM, dar nici un participant la conferinţă nu a considerat necesar în această situaţie să demonstreze existenţa carnetului de partid.

 

La solicitarea corespondentului „INFOTAG” de a comenta ieşirea acestui grup din rândurile PCRM, surse apropiate conducerii Partidului Comuniştilor au spus că acest fapt nu vorbeşte despre nimic: „Iar unii dintre cei care au declarat atât de „tare” despre ieşirea din partid, au fost demult excluşi din PCRM”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 08.10.2014 09:44:35 Vasile
    Si eu sa fi fost in locul lor procedam la fel, ba poate chiar inca din 2010, cind am vazut pentru prima data cit au daunat comunistii progresului Moldovei, si cit de mult aspira PD sa repare acele erori de guvernare a comunistilor si sa ne asigure un curs Pro European.
  2. 09.10.2014 12:15:40 Xenofond
    Oamenii aista sunt balast care nu de PLM NIMIC!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.