Reportaje

UN GRUP DE ÎNTREPRINZĂTORI A PREZENTAT SCHEMELE DE EXTRAGERE A FONDURILOR DE LA ÎNTREPRINDEREA DE STAT „CALEA FERATĂ DIN MOLDOVA”

21 octombrie, 2014
UN GRUP DE ÎNTREPRINZĂTORI A PREZENTAT SCHEMELE DE EXTRAGERE A FONDURILOR DE LA ÎNTREPRINDEREA DE STAT „CALEA FERATĂ DIN MOLDOVA” Businessmenii Denis Ureche şi Alexei Damaschin au prezentat schemele de fraudă, aplicarea cărora a dus la prejudicierea întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) cu 92 mil. de lei.

 

Marţi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, ei au relatat că „prin falsificarea documentelor oficiale, CFM este obligată să achite Întreprinderii piscicole din Cahul 91,922 mil. de lei”.

 

„Aceasta s-a adresat în judecată cu solicitarea de a trage la răspundere CFM, motivând că întreprinderii i-au fost cauzate prejudicii din cauza amplasării în apropiere a căilor ferate. Însă, instanţa a emis o decizie în favoarea reclamantului, fără a anunţa pârâtul. CFM nici nu a fost anunţată că a fost chemată în judecată”, a spus Ureche.

 

Potrivit spuselor sale, „demnitarii, care sunt în spatele întreprinderii din Cahul, au întocmit decizia de judecată folosind o ştampilă falsă”.

 

„Şedinţa de judecată este programată pentru, să zicem, luna octombrie, deşi va fi deja noiembrie. Sunt falsificate semnăturile şi protocoalele despre faptul că în perioada indicată şedinţa a avut loc, însă pârâtul nu s-a prezentat, şi ca rezultat instanţa a emis o decizie în favoarea reclamantului. După aceasta, escrocii mai aşteaptă o lună pentru ca pârâtul să nu poată contesta decizia la Curtea de Apel, şi decizia intră în vigoare fără drept de atac. Astfel s-a întâmplat în cazul CFM”, a menţionat Ureche.

 

Antreprenorul a spus că schemele au fost depistate datorită faptului că „ştampila, folosită de infractori, a devenit invalidă”.

 

„Anterior instanţele de judecată aplicau ştampile cu insigna Ministerului Justiţiei, însă din 2014 se folosesc ştampile cu insigna Consiliului Superior al Magistraturii. Escrocii nu au ştiut acest detaliu şi de aceea putem demonstra vinovăţia lor. Până în prezent am depistat 18 cazuri de acest fel”, a spus Ureche.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 21.10.2014 05:21:06 Liza
    Boetii ce vreti voi?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.