Reportaje

CONFLICTUL TRANSNISTREAN POATE FI SOLUŢIONAT DOAR ÎN CADRUL UNIUNII VAMALE – ASOCIAŢIA „ALEGEREA MOLDOVEI”

30 octombrie, 2014
CONFLICTUL TRANSNISTREAN POATE FI SOLUŢIONAT DOAR ÎN CADRUL UNIUNII VAMALE – ASOCIAŢIA „ALEGEREA MOLDOVEI” Conflictul transnistrean poate fi soluţionat doar în cadrul Uniunii Vamale (UV), consideră asociaţia obştească „Alegerea Moldovei”.

 

Preşedintele asociaţiei, Dmitri Pravdaniuc, a menţionat joi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că pe lângă rezolvarea conflictului transnistrean, în UV este garantată rezolvarea şi altor probleme.

 

„Vor fi rezolvate problemele de migrare ale cetăţenilor Moldovei, ce muncesc în Rusia, va fi extinsă piaţa de desfacere a produselor agricole, se va rezolva saltul comercial negativ, care influenţează nefavorabil situaţia economică a statului, iar pe cetăţeni îi aşteaptă o majorare a asigurării sociale în baza prosperităţii economiei moldoveneşti în spaţiul eurasiatic”, consideră el.

 

Potrivit spuselor sale, la alegerile din 30 noiembrie cetăţenii Moldovei trebuie să voteze pentru blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”.

 

„Nu trebuie să vă fie frică de actuala guvernare, care încearcă să-i sperie pe cei ce ne susţin. Desigur, numărul susţinătorilor noştri este mic, circa 90 mii de cetăţeni în toată Moldova. Dar suntem susţinuţi şi peste hotarele ţării. Sunt convins de victoria noastră, în pofida faptului că autorităţile au deschis doar cinci secţii de votare în Rusia – ţară unde muncesc peste 700 de cetăţeni moldoveni”, a spus Pravdaniuc.

 

Membrul asociaţiei, Andrei Spiricev, a spus că potrivit datelor sondajelor, numărul cetăţenilor care vor vota pentru UE este practic egal cu numărul celor ce vor vota pentru UE.

 

„Însă, există partide care sunt „pentru UV”, de dragul electoratului. Astfel de partide, şi unii oponenţi ai noştri, încearcă să distrugă blocul, pentru ca liderii noştri Victor Şelin, Mihail Formuzal, Oleg Tapolniţchi, să-şi retragă candidaturile. Dar, totuşi, blocul este deschis pentru dialog şi orice partid, care are aceleaşi interese, se poate alătura”, a spus el.

 

În opinia sa, în condiţiile unei astfel de lupte, când jumătate din populaţie este pentru UV, iar cealaltă pentru UE, probabilitatea unui „maidan” în Moldova este mare, „dar, de regulă, aceasta şi este calea spre libertatea poporului”.

 

„Este periculos faptul că primim informaţii că în unele unităţi militare sunt suplimentate rezervele de carburanţi şi muniţii de nişte persoane străine. Conflictul poate fi evitat doar unind societatea, organizând un referendum. Astfel, cetăţenii vor avea posibilitatea de a-şi exprima opinia pe cale democratică”, a spus el.

 

„INFOTAG” precizează: Asociaţia „Alegerea Moldovei” activează din august 2012. Susţine blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 30.10.2014 06:16:43 mihai
    Argumentele acestea le-am auzit si atunci cand tebuia sa intram in CSI.Unii au crezut si ce-am obtinut?Eu cred ca trebuie sa facem ca RUSIA in Crimeia:de introdus fortat legislatia noastra in Transnistria.Daca cuiva nu-i place ,sa-i permitem sa iasa din RM si sa-l declaram "persona non grata" cum a facut Rusia cu liderul tatarilor din Crimeia.Avand azi un aliat ca Ucraina s-ar putea azi pune punct acestui conflict.De obicei rusii spun ca in Transnistria locuiesc 60% de rusi si ucraineni,dar acum noi putem spune ca acolo traiesc70% de moldoveni si ucraineni,rusii fiind in minoritate.Asa ca propunem asazisilor conducatori ai Transnistriei sa-si faca cu grija bagajele.S-ar putea sa nu mai poata rapeta procedura...
  2. 31.10.2014 11:06:13 Nic
    Voi toti trebue sa votati pentru Renato USATII!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.