Reportaje

FAB ROMÂNIA ÎNDEAMNĂ STUDENȚII BASARABENI DIN ROMÂNIA SĂ VOTEZE PENTRU PARCURSUL EUROPEAN AL REPUBLICII MOLDOVA

04 noiembrie, 2014
FAB ROMÂNIA ÎNDEAMNĂ STUDENȚII BASARABENI DIN ROMÂNIA SĂ VOTEZE PENTRU PARCURSUL EUROPEAN AL REPUBLICII MOLDOVA Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB România) îndeamnă toți elevii și studenții basarabeni care își fac studiile în România să meargă la vot pe data de 30 noiembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare, și să voteze pentru parcursul european al Republicii Moldova.

 

Marți, în cadrul unei conferințe de presă la agenţia „INFOTAG”, președintele Federației, Ion Cobîșenco, a menționat că pe data de 10 septembrie 2014 FAB România a dat startul campaniei „Eu votez” prin care cele 15 asociații de basarabeni din 14 centre universitare din România vor să motiveze studenții să iasă la vot.

 

Președintele Federației a menționat că prima etapă a campaniei a constat în realizarea unui recensământ al tuturor studenților și elevilor din Republica Moldova care își fac studiile în instituțiile de învățământ din România.

 

„Cu ajutorul autorităţilor publice locale și a centrelor universitare am reușit să stabilim lista elevilor și studenților basarabeni care învață în România și primesc burse din partea statului român”, a spus Cobâșenco.

 

Astfel, datele Federației arată că în România la studii se află 7,84 mii de studenți și elevi cu drept de vot, dintre care la București – 1235, Cluj Napoca – 1195, Craiova – 220, Sibiu – 170, Brașov, 481, Alba Iulia – 116, Oradea – 67.

 

„Datele obținute în urma recensământului FAB România vor fi folosite în scop informativ și de stimulare a participării la vot a tuturor studenților și elevilor originari din Republica Moldova. Vom încerca să-i convingem pe toți că este un moment important și trebuie să vină la vot”, a menționat președintele Federației.

 

Președintele Organizației Studenților Basarabeni din Constanța, Vlad Gîra, a menționat că în cadrul campaniei „Eu votez” sunt desfășurate o serie de activități și evenimente atât în Moldova, cât și în România, care motivează tinerii să voteze.

 

„În acest context, au fost deja organizate o serie de lecții cu elevii, la care am discutat despre necesitatea de a merge la vot”, a spus sursa citată.

 

Campania „Eu votez” se va derula până în data de 29 noiembrie 2014.

 

În total, în România pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova vor fi deschise 11 secții de vot, dintre care câte două la București și Iași.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 04.11.2014 06:59:58 Pavel
    Daca 7500 de voturi pot sa hotaresti ceva...
  2. 06.11.2014 06:14:32 Ion
    tare ”молодец” Vladic

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.