Reportaje

MIŞCAREA „РАВНОПРАВИЕ” MERGE LA ALEGERI CU DEVIZA „PENTRU MOLDOVA ÎN COMPONENŢA RUSIEI!”

05 noiembrie, 2014
MIŞCAREA „РАВНОПРАВИЕ” MERGE LA ALEGERI CU DEVIZA „PENTRU MOLDOVA ÎN COMPONENŢA RUSIEI!” Mişcarea social-politică „Равноправие” va participa la alegerile parlamentare din 30 noiembrie cu deviza „Pentru Moldova şi componenţa Rusiei!”, a relatat miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, liderul formaţiunii, Valeri Klimenco.

 

El a menţionat că prima acţiune a deputaţilor din partea „Равноправиe” în noul Parlament va fi stabilirea unui referendum privind aderarea la Rusia.

 

„Cauza este faptul că în prezent peste 60% din populaţie îşi exprimă dorinţa ca ţara să adere la Uniunea Vamală (UV) – baza căruia este Rusia. Vom formula la referendum întrebarea în modul următor: „Doriţi ca Moldova să devină subiect al Federaţiei Ruse?”. Vă asigur că vom fi susţinuţi de majoritatea locuitorilor republicii. UV pentru ei se asociază în primul rând cu Rusia şi nimeni altul. Nici nu va fi o aderare, ci revenire în sânul Rusiei, deoarece am fost parte a ei timp de 200 de ani”, a amintit politicianul.

 

El a menţionat că referendumul pe acest subiect trebuie desfăşurat.

 

„Vedeţi pe fundalul a ce fel de declaraţii din partea guvernanţilor ţării vecine au loc astăzi procesele politice din RM! Preşedintele Traian Băsescu vorbeşte în unison cu actualul Premier român, Victor Ponta, despre posibilitatea de absorbţie a Moldovei de către România, bazându-se pe teza „existenţei a două state române”. Iar autorităţile moldoveneşti le cântă în strună, deoarece la declaraţiile cinice ale Bucureştiului oficial autorităţile Moldovei nu reacţionează… Iar absorbţia de România înseamnă pentru Moldova nu doar pierderea statalităţii, dar şi a noţiunilor ca „moldovean”, „limbă moldovenească”. Acolo – peste Prut cu toţii vom fi „români”, este convins Klimenco.

 

El este convins că la o lună până la alegeri în cadrul campaniei electorale activiştii „Равноправиe” vor putea să sensibilizeze mulţi concetăţeni, „deschizându-le ochii la adevărata stare a lucrurilor”.

 

„Vrem să merge şi vom merge anume la moldovenii etnici. Dacă în următorii câţiva ani nu vom rezolva problema statalităţii Moldovei (deoarece în componenţa Rusiei ea îşi va păstra toate atributele statalităţii, după exemplul Tatarstanului), peste cinci ani va fi deja târziu. Propaganda activă a României şi a calomniatorilor săi în interiorul republicii va duce la faptul că până atunci majoritatea populaţiei nu va mai tinde spre Rusia şi referendumul nu va mai avea sens”, a spus Klimenco.

 

El a denumit „cortină” afirmaţia că o dată cu intrarea în Uniunea Europeană Moldova îşi va păstra statalitatea.

 

„Mulţi lideri europeni împărtăşesc, ba chiar susţin politicienii de genul lui Băsescu şi Ponta. Ei explică că soarta României şi Moldovei trebuie decisă în baza schemei unirii celor două Germanii. Aşa că în UE ne aşteaptă absorbirea de România. Cred că marele domnitor Ştefan cel Mare nu ar fi fost entuziasmat de această perspectivă a Moldovei…”, a subliniat politicianul.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 05.11.2014 04:35:33 nic
    Cred ca mai bine ar pleca tataro-mongolii la ei acasa
  2. 05.11.2014 05:08:33 Vovcic
    Climenco este ucrainean, el nu este din Rusia!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.