Reportaje

VIENNA INSURANCE GROUP INTENȚIONEAZĂ SĂ ADUCĂ ÎN MOLDOVA STANDARDELE EUROPENE ÎN DOMENIUL ASIGURĂRILOR

06 noiembrie, 2014
VIENNA INSURANCE GROUP INTENȚIONEAZĂ SĂ ADUCĂ ÎN MOLDOVA STANDARDELE EUROPENE ÎN DOMENIUL ASIGURĂRILOR Compania internațională de asigurări Vienna Insurance Group (VIG), care la începutul anului 2014 a achiziționat 94% din acțiunile Societății de Asigurări-Reasigurări „Donaris Group” S.A., intenționează să aducă în Moldova standardele europene în domeniul asigurărilor.

 

Membrul Consiliului de Administrație al Vienna Insurance Group, Franz Fuchs, a menționat joi, în cadrul unei conferințe de presă la agenţia „INFOTAG”, că VIG este prezentă în 25 de țări, iar odată cu extinderea rețelei în Republica Moldova a acoperit ultimul punct alb de pe harta Europei Centrale și de Est, unde este prezentă compania.

 

„Suntem numărul 1 în România și vedem anumite afinități între Moldova și România, acesta fiind unul dintre motivele care ne-a determinat să intrăm și pe această piață. Am făcut un studiu minuțios al pieței locale de asigurări și am ajuns la concluzia că Donaris este compania care constituie o bună platformă pentru dezvoltarea Vienna Insurance Group. Având în vedere că această companie are o poziție bună pe piața din RM, plasându-se pe locul trei, considerăm că este compania potrivită pentru a implementa filosofia de dezvoltare a VIG”, a spus Franz Fuchs.

 

El a mai menționat că scopul de bază al VIG este de a crea în Moldova o companie modernă în domeniul asigurărilor, la baza căreia stau standardele europene în domeniul asigurărilor.

 

„Domeniul asigurărilor are nevoie de finanțare solidă, iar noi putem satisface aceste necesități. Este important că avem acces la strategiile de asigurări internaționale și putem implementa experiența europeană în Moldova”, a afirmat sursa citată.

 

În opinia lui, locul trei pe care îl ocupă la moment Donaris în topul companiilor de asigurări din Moldova este un loc bun, dar mic.

 

„Noi conștientizăm faptul că îmbunătățirea poziției pe piața de asigurări din Moldova este doar o chestiune de timp. Trebuie să creștem capacitățile financiare ale companiei, să-i conferim soliditate și să modernizăm infrastructura. În urma realizării aceștor pași ne vom putea îmbunătăți și poziția pe piață”, a spus Franz Fuchs.

 

Directorul general Donaris Vienna Insurance Group, Dinu Gherasim, a menționat că, probabil, fiecare companie de asigurări și-ar dori să colaboreze cu un astfel de grup solid în domeniul asigurărilor, cum este VIG.

 

„Suntem mândri că Vienna Insurance Group a decis să preia anume Donaris Group”, a spus el.

 

În opinia directorului companiei, piața locală are nevoie de o înviorare a sistemului de asigurări, fapt care presupune oferirea produselor care sunt bine prestate în Europa.

 

„Avem nevoie de servicii axate pe nevoile clientului, nu doar pe profiturile acționarilor. VIG este grupul care răspunde acestor necesități. Trebuie să facem față tuturor provocărilor pieței. Indiferent de riscurile asumate trebuie să avem capacitatea financiară pentru a putea despăgubi clienții”, a precizat Gherasim.

 

Potrivit lui, în activitatea ulterioară a companiei accentul va fi pus pe diversificarea produselor de asigurare, precizând că în prezent, în jur de 60% din portofoliul de asigurări ale companiilor din Moldova îl dețin asigurările auto, fapt care nu este în beneficiul consumatorului.

 

„Este important să punem accent pe asigurările facultative, cum ar fi asigurările de bunuri, de locuințe, asigurările de răspundere civilă, generală etc., deci pe acele tipuri de asigurări de care are nevoie cetățeanul. Moldova se află în zonă cu risc sporit din punct de vedere al calamităților naturale. Prin urmare, asigurările de bunuri reprezintă un domeniu extrem de important care trebuie dezvoltat. În anul 2010 în Moldova au avut loc inundații grave. Suntem siguri că dacă bunurile ar fi fost asigurate, atunci această povară ar fi fost scoasă de pe umerii statului”, a spus Dinu Gherasim, precizând că statul trebuie să fie cointeresat ca cetățenii să-și asigure locuințele.

 

„INFOTAG” precizează: Compania Donaris a fost fondată în 1998. În anul 2013 pe asigurări generale a înregistrat prime de aproximativ 101 mil. lei (aproximativ 5,6 mil. euro), ceea ce constituie o creştere cu aproximativ 18% comparativ cu anul precedent. În prima jumătate a anului 2014, Donaris deţinea o cotă de piaţă de 10%, clasându-se astfel pe locul trei printre cei mai mari asiguratori din Moldova.

 

Vienna Insurance Group este lider în rândul companiilor internaţionale de asigurări în Europa Centrală si de Est, având sediul la Viena. Grupul a fost creat în 1824, iar expansiunea acestuia a început în 1990. În prezent, acesta oferă asigurări de viaţă şi generale prin intermediul a peste 50 de companii reprezentante din 25 de ţări. În cadrul Grupului activează peste 23 de mii de persoane.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 07.11.2014 02:35:37 Aneta
    Bravo Donaris!
  2. 09.11.2014 03:38:19 Inga
    Asta este o investitie REUSITA, bravo dl UNGURENU Tudor!!!
  3. 17.12.2014 02:29:17 andrusa
    in urma unui accident rutier , masina mi-a fost facuta praf *bmv 530* anul 2000 .... de reparatie nici nu se discuta... soferul kare ma tamponat sia rekunoskut vina. ce sanse am sa mi se restituie banii pe masina de la asigurator...DONARIS

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.