Reportaje

SINDICATUL „AJUTORUL SOCIAL” ÎNDEAMNĂ CETĂŢENII SĂ VOTEZE PENTRU BLOCUL „ALEGEREA MOLDOVEI – UNIUNEA VAMALĂ”

06 noiembrie, 2014
SINDICATUL „AJUTORUL SOCIAL” ÎNDEAMNĂ CETĂŢENII SĂ VOTEZE PENTRU BLOCUL „ALEGEREA MOLDOVEI – UNIUNEA VAMALĂ” Activiştii sindicatului independent „Ajutorul social” îndeamnă cetăţenii Moldovei să voteze pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie pentru blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”.

 

După cum a relatat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, preşedintele sindicatului, Nicolae Racoviţă, candidaţii în deputaţi din partea acestei formaţiuni propun fiecărui cetăţean al RM cu drept de vot să semneze un document unic pentru viaţa politică a Moldovei – Contractul social.

 

„În acest document se vorbeşte despre răspunderea viitorului deputat al Parlamentului faţă de alegători. Contractul stipulează termenii de îndeplinire a obligaţiunilor potenţialului deputat. În cazul în care el nu le va îndeplini există mecanismul de rechemare a legislatorului. În opinia noastră este o modalitate reală de a introduce, într-un final, răspunderea deputaţilor pentru ceea ce fac în Parlament. Deşi acum din convocare în convocare se întâmplă una şi aceeaşi: omul a trecut în Parlament, îşi rezolvă problemele şi uită de promisiuni”, a spus activistul.

 

El consideră, de asemenea, destul de atractive astfel de puncte ale contractului ca transformarea RM în timpul apropiat într-o Zonă economică liberă cu regim comercial egal – fără taxe – cu UE şi CSI; interzicerea organizaţiilor şi surselor mass-media care promovează ideea homosexualismului; introducerea pensiei minime de vârstă în mărime de 1500 lei.

 

Membrul Consiliului sindicatului, Larisa Zagoruico, a menţionat că ţine minte Chişinăul vechi – „de la institutul de medicină până la Bîc”.

 

„Atunci oraşul nostru alb era foarte mic, iar acum a crescut până la dimensiunile unui megapolis mare. Dar plimbându-mă pe străzile sale dau de pieţe de vechituri, unde văd pensionari nefericiţi, umiliţi. Oamenilor nu le ajunge indemnizaţia de 400-600 de lei nici măcar pentru pâine şi apă, cu groază aşteaptă venirea iernii, deoarece vor îngheţa. Actuala guvernare i-a adus în această situaţie. Această guvernare a alungat din ţară copiii lor, pentru ca ei să lucreze în străinătate. Trebuie aleşi acei deputaţi, care ar purta răspundere pentru cele promise şi făcute. Îndemnul nostru către toţi oamenii săraci – votaţi pentru blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”, a îndemnat Zagoruico.

 

Potrivit spuselor sale, membri ai sindicatului „Ajutor social” sunt 1 mie de persoane.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 07.11.2014 06:20:07 Ionut
    Macar 100 de voturi
  2. 10.11.2014 03:51:59 ion
    SindiCÂCAtele apar la electoralâ...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.