Reportaje

PLDM ŞI PDM SUNT PRIMII LA CAPITOLUL ÎNCĂLCĂRILOR ADMISE ÎN CURSA ELECTORALĂ

13 noiembrie, 2014
PLDM ŞI PDM SUNT PRIMII LA CAPITOLUL ÎNCĂLCĂRILOR ADMISE ÎN CURSA ELECTORALĂ Partidele de la guvernare – PLDM şi PDM – sunt primii la numărul de încălcări admise în cursa electoral cu 17 zile înainte de alegeri, a relatat joi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, conducătorul coaliţiei neguvernamentale „Control Civic – Alegeri 2014”, Nicolai Ţveatcov.

 

Potrivit spuselor sale, liderul liberal democraţilor, Vlad Filat, personal a împărţit elevilor şcolii din satul Tîrnova, raionul Donduşeni, materiale electorale ale partidului, încălcând astfel art. 13 p.3 a Legii privind drepturile copilului.

 

„Nu este departe de el şi vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a fost prezent la ceremonia de deschidere a secţiei renovate a Centrului Mamei şi Copilului din capitală cu pretextul dubios că este proprietarul fundaţiei „Edelweiss”, care a acordat bani pentru efectuarea lucrărilor”, a spus Ţveatcov.

 

El a criticat şi lipirea de către democraţi a pliantelor electorale pe gardul Dispensarului Psihoneurologic din satul Brînzeni, raionul Edineţ, şi chiar pe uşa instituţiei.

 

Potrivit spuselor sale, ţin pasul cu partidele de la putere în ceea ce priveşte lipirea pliantelor şi afişelor în locuri interzise şi alţi concurenţi electorali – partidul „Renaştere”, PSRM, folosind pentru aceasta stâlpi, garduri şi chiar copaci.

 

Expertul a îndemnat observatorii internaţionali, care au venit în Moldova pentru a monitoriza campania electorală, să fixeze încălcările legislaţiei.

 

„Activiştii PLDM au repartizat locuitorilor din satul Puhoi, raionul Ialoveni, peşte îngheţat, consilierul directorului întreprinderii de stat Registru, activistul PDM, Grigore Ianţov, obliga angajaţii să voteze pentru PDM”, a spus el.

 

Ţveatcov s-a arătat nedumerit de pasivitatea CEC şi a Procuraturii Generale.

 

„Cu şeful şi membrii CEC am avut numeroase negocieri telefonice, le-am trimis trei rapoarte, funcţionează, la urma urmei, există un site cu informaţii despre încălcări, care în permanenţă se actualizează. Reacţia – zero. Şi aceasta este cel puţin straniu într-o ţară liderii căreia se consideră „pro-europeni cinstiţi”, a spus preşedintele coaliţiei „Control Civic – Alegeri 2014”.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 13.11.2014 07:40:49 Inga
    Sunt de acord, asa si este...
  2. 14.11.2014 08:57:12 Stanislav
    Munca lor este proformala...
  3. 16.11.2014 04:04:21 Serhio
    Bravo, dl Tiveatcov!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.