Reportaje

LIDERUL „РАВНОПРАВИE”, VALERI KLIMENKO, L-A NUMIT PE PETRU DONŢOV „TRĂDĂTOR POLITIC”

14 noiembrie, 2014
LIDERUL „РАВНОПРАВИE”, VALERI KLIMENKO, L-A NUMIT PE PETRU DONŢOV „TRĂDĂTOR POLITIC” Preşedintele Congresului comunităţilor ruse din Republica Moldova, liderul mişcării „Равноправие”, Valeri Klimenko, l-a numit pe preşedintele Consiliului Coordonator al comunităţilor ruse, Petru Donţov, „trădător politic”. Despre aceasta Klimenko a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”.

 

În opinia sa, această poreclă Donţov o merită pentru declaraţiile făcute în studioul unui post de televiziune, privind susţinerea de minorităţile naţionale a Partidul Democrat din Moldova (PDM) la alegerile din 30 noiembrie.

 

„Din numele diasporei ruse acest om ciudat, ieşit la televiziune, face astfel de declaraţii. Sunt telefonat de oameni din toate colţurile republicii şi mă întreabă dacă este adevărat că conaţionalii ruşi susţin PDM? Cu toate seriozitate afirm că aceasta este opinia personală a domnului Donţov. El este liber să votez pentru cine doreşte, dar Congresul comunităţilor ruse din Moldova declară că informaţia răspândită de Donţov nu corespunde realităţii. Nimeni nu i-a încredinţat această misiune, iar tema dată nici nu a fost discutată”, a spus liderul „Равноправиe”.

 

Klimenko s-a adresat reprezentanţilor tuturor etniilor din Moldova la alegerile din 30 noiembrie să voteze bazându-se pe raţiune. Totodată, la criticat dur pe Donţov.

 

„A fost ales în funcţia de consilier al Consiliului municipal Chişinău pe listele PCRM la alegerile din 5 iunie 2011. Apoi a trecut la Partidul Socialiştilor. Apoi a aderat la partidul „Renaştere” al lui Vadim Mişin. Spre toamna 2014 a devenit deja democrat. Există astfel de conducători ai organizaţiilor, care se fac că protejează drepturile minorităţilor naţionale, însă în realitate pentru $100 sunt gata să voteze măcar şi pentru extratereştri”, a spus Klimenko.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 16.11.2014 04:03:44 Silva
    Clemenco are potential si poate sa e 7-8%!
  2. 17.11.2014 12:57:59 Victor
    Daca rominii a votat pentru neamt poate si noi trebue sa votem pentru rusu Climenco???

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.