Reportaje

FEDERAŢIA INTERNAŢIONALĂ DE BOX A APRECIAT ÎNALT ORGANIZAREA TURNEULUI DE BOX DIN MOLDOVA

18 noiembrie, 2014
FEDERAŢIA INTERNAŢIONALĂ DE BOX A APRECIAT ÎNALT ORGANIZAREA TURNEULUI DE BOX DIN MOLDOVA Federaţia Internaţională de Box (IBF) a apreciat înalt organizarea la Chişinău a turneului de box profesional. Despre aceasta a comunicat marţi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, preşedintele Asociaţiei boxului profesional din Moldova, Vitalie Rîmari.

 

Potrivit spuselor sale, turneul urma să aibă loc în decembrie, însă din cauza orarului supraîncărcat al unor oaspeţi şi sportivi, acesta a fost reprogramat pentru 14 noiembrie.

 

„Turneul a fost desfăşurat cu succes, şi asta o spunem nu doar noi, organizatorii, dar şi alte asociaţii internaţionale de box, inclusiv Federaţia Internaţională de Box. Suntem foarte bucuroşi că oaspete de onoare al turneului a devenit legendarul pugilist, legenda vie Kostia Tziu, care cu bucurie a acceptat că participe la eveniment, precum şi să susţină master-class-uri pentru tinerii pugilişti”, a spus Rîmari.

 

El a spus că este o noutate minunată faptul că brâul de campion a fost câştigat de pugilistul moldovean, Denis Titomir. Iar în cel mai aşteptată luptă a turneului a câştigat Constantin Bejenaru, care a evoluat împotriva bulgarului Milen Paunov. De asemenea, brâul de campion al Uniunii Internaţionale de Box a fost câştigat de ucraineanul Roman Şkarup, care l-a învins de luptătorul Gheorghe Kandilaki.

 

„Trebuie să menţionez că fără sponsorii noştri ai sportului moldovenesc, nu am fi izbutit nimic, aceştia sunt Gabriel Stati şi Chiril Lucinschi. Îi sunt recunoscător lui Renato Usatîi, care a demonstrat că pentru el dezvoltarea sportului moldovenesc este un subiect important”, a spus Rîmari.

 

Potrivit spuselor sale, astfel de turnee vor avea loc cel puţin de trei pe an, următorul este planificat pentru februarie-martie 2015.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 18.11.2014 06:38:18 Nic
    Bravo, suntati laudat!
  2. 19.11.2014 09:05:21 Fima
    Federatia face fata de sportiv...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.