Reportaje

DEPUTATUL GRIGORE PETRENCO CONSIDERĂ CĂ LA AGENŢIA „ARGUS-S” SUNT PREGĂTIŢI LUPTĂTORI LA ORDINUL LUI PLAHOTNIUC

21 noiembrie, 2014
DEPUTATUL GRIGORE PETRENCO CONSIDERĂ CĂ LA AGENŢIA „ARGUS-S” SUNT PREGĂTIŢI LUPTĂTORI LA ORDINUL LUI PLAHOTNIUC

Deputatul Parlamentului, Grigore Petrenco, consideră că în incinta agenţiei particulare de pază „Argus-S”, care aparţine prim-vicepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, la ordinul său sunt antrenaţi luptători, care se pregătesc pentru provocări după alegeri.

El a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, o înregistrare video, în care 20 de bărbaţi înarmaţi trag focuri din arme automat cu dispozitive optice speciale pentru timp de noapte.

„Sunt îmbrăcaţi cu jachete speciale, ce-i permit unei singure persoane să transporte o cantitate mare de muniţii. Agenţia dată dispune şi de instructori speciali. Se aude ordinul: la arme!”, a spus el, comentând filmuleţul pentru jurnalişti.

Petrenco a admis că luptătorii, mascaţi ca activişti ai organizaţiei „Antifa”, vor organiza provocări, sau în ajunul alegerilor sau imediat după alegeri.

„Scopul – destabilizarea situaţiei cu orice preţ. Plahotniuc şi ajutorii lui din PDM înţeleg perfect că sunt la limita pragului electoral. Iar cel mai probabil nu vor accede în Parlament. Înseamnă, că vor trebui să răspundă pentru toate încălcările şi fărădelegile comise”, a spus Petrenco.

El consideră că nu în zadar are loc activizarea, sub tutela PDM, a aripei radicale a participanţilor conflictului transnistrean, care recent a organizat o încăierare cu paza liderului Transnistriei, Evgheni Şevciuk, la Aeroportul Chişinău.

„Ieri, în studioul unui post de televiziune subordonat PDM unul din liderii combatanţilor – Alexandru Caraman, a declarat că diferendul transnistrean trebuie rezolvat pe cale armată. Ce mai este şi asta? Afirmaţiile sale nu pot fi interpretate altfel decât „Propagandă de război”, reieşind din art. 140 al CP RM. Aceste afirmaţii sunt auzite de întreaga ţară, populaţia este intimidată de nişte poveşti despre extremişti din „Antifa”. Iar informaţia aceasta parvine din sediul electoral al Plahotniuc”, a spus deputatul.

Deputatul a îndemnat Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) să înceteze a se mai implica în procesul electoral.

„SIS, la indicaţia lui Plahotniuc, încarcă în Internet înregistrări video cu nişte extremişti, pregătiţi să organizeze ceva similar evenimentelor din 7 aprilie 2009, dar deja pe 1 decembrie 2014. Apoi cele cinci posturi TV, subordonate lui Plahotniuc, preiau această informaţie: fac reportaje, organizează dezbateri şi altele. Psihoza din societate se intensifică, dar cu ce scop? Scopul – de a anula rezultatele alegerilor în cazul în care vor defavoriza PDM sau să creeze o situaţie când alegerile vor fi amânate”, a spus deputatul.

Petrenco s-a adresat Procurorului General, Corneliu Gurin, cu solicitarea de a intenta un dosar penal împotriva lui Vlad Plahotniuc pentru instruirea luptătorilor, iar apoi s-a adresat prim-vicepreşedintelui PDM.

„Domnule Plahotniuc, făceţi-vă bagajele până mai puteţi, comandaţi un charter şi fugiţi din Moldova. Nu aşteptaţi până vi se va bate la uşă şi veţi fi obligat să răspundeţi pentru tot ce a-ţi făcut. Fugiţi, de altfel veţi ajunge după gratii”, a promis Petrenco, care candidează în Parlament pe lista Patria.

 

Comentarii [ 7 ] Adaugă

  1. 22.11.2014 05:44:36 Fima
    Grisa perde toate pozitiile care el avea nu demult!
  2. 23.11.2014 04:06:09 Klara
    Pacat daca Petcov si Petrenco nu trec in parlament nou!!!
  3. 23.11.2014 04:08:39 Nicolae
    Petcov este erou Moldovei!!!
  4. 23.11.2014 04:15:19 Fox
    Eu cred pe dl Petrenco...
  5. 23.11.2014 04:16:54 Petrica
    Eu vad deja trei lideri noi - Usatii, Petrenco si Petcov...
  6. 24.11.2014 10:14:52 Nazar
    Datorita lui Renato asa oameni ca Petcov si Petrenco intre la parlament...
  7. 25.11.2014 08:47:44 Alex
    Renato-cacatîi și Grișa"Cotovschii"$elin-berg teroristos sunt niște curve naționale ce sau vîndut lui Putinică lingîndui țavă de la tanc...)))el îi are cum poate...și mai e unu de alde socialiștilor Dodon-bodron.gando. mucegai ș i trădător la fel vîndut pe capice rusești.......

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.