Reportaje

ACTIVIŞTII MIŞCĂRII „РАВНОПРАВИЕ” PÂNĂ PE 30 NOIEMBRIE VOR FACE AGITAŢIE PENTRU PARTIDUL SOCIALIŞTILOR

25 noiembrie, 2014
ACTIVIŞTII MIŞCĂRII „РАВНОПРАВИЕ” PÂNĂ PE 30 NOIEMBRIE VOR FACE AGITAŢIE PENTRU PARTIDUL SOCIALIŞTILOR

Activiştii Mişcării social politice „Равноправие” până pe 30 noiembrie vor face agitaţie pentru Partidul Socialiştilor (PSRM). Anunţul a fost făcut marţi, într-o conferinţă de presă, de liderul formaţiunii, Valeri Climenco.

 

El a amintit că la sfârşitul săptămânii trecute la şedinţa Consiliului mişcării s-a decis ca formaţiunea să se retragă din cursa electorală, deoarece „Равноправие” nu este în stare să depăşească pragul electoral de 6%.

 

„Calculele noastre, unele sondaje, spun că cel mult am fi putut miza pe 2-2,7%. În 2005 am acumulat 3%, dar nu este suficient pentru a accede în Parlament. Suntem oameni rezonabili, de aceea am luat decizia logică de a ne retrage şi să îndemnăm susţinătorii noştri să voteze pentru partidul care ne este apropiat ca spirit şi orientare politico-economică – Partidul Socialiştilor”, a spus Climenco.

 

El a explicat alegerea în favoarea socialiştilor, şi nu a comuniştilor, prin faptul că „PCRM fără pic de ruşine a minţit toţi cei opt ani când s-a aflat la putere, deseori şi în ultimii ani, în opoziţie”.

 

„Nu îi credem. Politica are nevoie de feţe şi personalităţi noi, cărora trebuie să le oferim şansa să se autoafirme”, a spus liderul mişcării „Равноправие”.

 

A doua cauză de alegere a PSRM el a spus că este încrederea faţă de opinia Preşedintelui Vladimir Putin (Putin s-a întrunit la începutul lunii noiembrie cu liderii socialiştilor moldoveni – „I”).

 

El a îndemnat toate celelalte partide de stânga, care evident nu vor trece pragul electoral, să recunoască aceasta şi să se retragă în favoarea unui concurent, apropiat ca viziuni.

 

„Mă adresez domnilor din partidele „Patrioţii Moldovei”, „Renaştere-Возрождение”, blocul „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”. Nu se poate să experimentezi în politică. Trebuie să vă retrageţi şi să oferiţi locul altora, capabili să ajungă în Parlament. Trebuie să discutaţi cu susţinătorii voştri, să-i convingeţi să meargă la vot şi să aleagă PSRM”, a spus Climenco.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 25.11.2014 04:48:21 Alex
    Climencos-cîcă.ios ....Dodon-gand.n,Renato-caca.îi,Șelino-tero.isto.....ăștea vreau să ne vindă țara noastră moscalilor in frunte cu Putină-unui psihoneurotic terminat
  2. 25.11.2014 07:18:35 Pedro
    Corect, climenco chica jos...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.