Reportaje

FOŞTII PROPRIETARI AI CAFENELEI „GUGUŢĂ” AFIRMĂ CĂ ARENDATORII NU AU ACHITAT PENTRU ARENDA ÎNCĂPERII

03 decembrie, 2014
FOŞTII PROPRIETARI AI CAFENELEI „GUGUŢĂ” AFIRMĂ CĂ ARENDATORII NU AU ACHITAT PENTRU ARENDA ÎNCĂPERII Foştii proprietari ai cafenelei „Guguţă” afirmă că arendatorii acesteia din 2007 nu au achitat plata pentru arenda încăperii.

 

Una din foştii coproprietari ai cafenelei, Lilia Munteanu, a relatat miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că adresările la organele de drept şi instanţele de judecată au rămas fără rezultat.

 

„În perioada 2007-2014 a avut loc o singură şedinţă de judecată, în cadrul căreia judecătorul a emis o decizie nu în favoarea foştilor proprietari”, a spus Munteanu, menţionând că „ei vor să obţină dreptate, pentru ca lor să li se achite suma pentru arendarea cafenelei, precum şi pentru ca încăperea să fie păstrată şi reparată, nu revândută”.

 

Activistul Ion Căldare a relatat că „în 2007 contractul de arendare cu Lilia Munteanu a fost semnat de Ion Lambantu”.

 

Potrivit spuselor sale, „o parte din încăpere, cu suprafaţa de 595,9 м.p. a fost dată în arendă pentru 10 ani, mai târziu şi a doua parte - 635,1 м.p., de asemenea, a fost dată în arendă”.

 

„Tot în acest an Lambantu a răscumpărat prima parte a încăperii pentru 2,7 mil. de lei, iar a doua pentru 2,6 mil”, a spus Căldare, menţionând că „după semnarea contractului, în casa Liliei Munteanu încep percheziţiile şi căutarea variantei originale a contractului. Tot atunci ea a şi aflat că nu i s-a achitat suma indicată în contract”, a spus Căldare.

 

El a relatat că „Ion Lambantu şi Iurie Drozd, coproprietar al companiei lor comune, iau un credit din Eximbank cu gaj pentru prima parte a cafenelei, de 17,8 mil lei, şi 19,4 mil. pentru a doua parte, ceea ce este de 11 ori mai mult decât valoarea cafenelei”.

 

Potrivit spuselor sale, „pentru a rezolva problemele legate de achitarea creditului, Lambantu şi Drozd decid să vândă cafeneaua împreună cu compania lor, dar o fac în aşa mod ca peste o anumită perioadă contractul să poată fi reziliat, banii şi încăperile să le fie returnate”.

 

Căldare a menţionat „ambii bărbaţi, înafară de cazul cafenelei „Guguţă”, figurează şi în maşinaţii la Banca de Economii”.

 

El consideră că „în toată istoria cafenelei, pentru arendatori şi cei ce au participat la maşinaţiile cu cafeneaua, nu există noţiunea de lege”.

 

„În pofida acestui fapt foştii proprietari ai încăperii şi oameni cărora le pasă continuă să lupte pentru cafenea, cu care sunt legate amintiri frumoase, cu povestea scriitorului Spiridon Vangheli „Guguţă” şi nu vor permite construcţia hotelului, unde vor avea loc dezmăţuri şi se vor caza turişti străini”, a spus activistul, adăugând că „despre toatele evenimentele se va relata în cadrul viitoarelor conferinţe de presă”.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 03.12.2014 04:12:33 Larisa
    Cine este dl Caldare?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.