Reportaje

FAMILIA LUI ION BUTMALAI NU CREDE CĂ POLITICIANUL S-AR FI SINUCIS

15 decembrie, 2014
FAMILIA LUI ION BUTMALAI NU CREDE CĂ POLITICIANUL S-AR FI SINUCIS Fii şi soţia deputatului din partea PLDM, Ion Butmalai, găsit împuşcat săptămâna trecută la Cahul, nu cred în sinuciderea sa. Despre aceasta a declarat luni, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG” fiul de 24 de ani al parlamentarului – Ion.

 

El consideră că tatăl său „a fost un luptător pentru drepturile cetăţenilor republicii, un patriot, care tindea să procedeze cum a procedat domnitorul Moldovei, Ştefan cel Mare”.

 

Butmalai fiul a îndemnat sursele mass-media să înceteze insinuaţiile şi discutarea motivelor decesului tatălui său, considerând că cuvântul decisiv îl au organele de drept.

 

Avocatul familiei, Ana Ursachi, a menţionat pentru corespondentul „INFOTAG”, că pe lângă concluziile moral-etice ale rudelor defunctului, „există şi fapte din domeniul criminalisticii”.

 

„Butmalai era într-o poziţie care vorbeşte mai degrabă că el se apăra, decât manipula pistolul. Al doilea moment – au fost găsite două cartuşe, în diferite părţile ale corpului şi o singură rană. Al treilea mister – rana nu poartă semne ale unui foc de armă tras îndeaproape. Al patrulea – porţile deschise. Deputatul întotdeauna le închidea şi aceasta o cunosc familia şi apropiaţii. Iar în ziua incidentului porţile erau larg deschise”, a spus avocata.

 

Potrivit spuselor sale, Butmalai tatăl cu câteva zile înainte de incident discuta cu familia serbarea Anului Nou, iar pe 9 decembrie împreună cu fii intenţiona să meargă după brad.

 

„Spuneţi-mi, omul care să pregăteşte să moară va discuta cu fiul cel mai mare plecarea la studii în Olanda, iar cu cel mai mic – cumpărarea unei chitare? Nu prea cred”, consideră Ursachi.

 

Ea este sigură că la moartea parlamentarului au atribuţie primii oameni în stat, inclusiv fostul său lider de partid – Vlad Filat, şi vicepreşedintele PDM, antreprenorul Vlad Plahotniuc, pe care Butmalai îl critica dur.

 

„Plahotniuc îl şantaja pe Filat, solicitând ca cel din urmă să-l excludă pe Butmalai din lista de candidaţi în deputaţi din partea PLDM. Filat a îndeplinit cu smerenie. Pe Butmalai l-a indispus acest refuz, dar sunt sigură că acest fapt nu putea servi motiv pentru suicid”, a spus juristul.

 

Ea consideră că ucigaşii doreau să pună mâna pe aşa numita „mapă neagră” a lui Butmalai.

 

„Fiind secretar al comisiei parlamentare permanente pentru securitate naţională şi ordine publică el, cu siguranţă, avea acces la informaţii secrete. Inclusiv şi împotriva primelor persoane în stat. El a adunat aceste date. Mi-a arătat de departe mapa şi a promis că cândva îmi va permite să mă uit în ea. Nu exclud că de publicarea conţinutului mapei se temeau mulţi. Apropo, la momentul de faţă mapa a dispărut”, a explicat avocata.

 

Potrivit spuselor sale, anchetatorii desfăşoare expertize traseologice şi balistice.

 

„De asemenea, aşteptăm de la operatorii de telefonie mobilă imprimarea convorbirilor decedatului. Toate aceste proceduri tehnice vor dura cel mult o lună. Iar apoi anchetatorii urmează să prezinte tabloul incidentului. Sunt sigură că va fi foarte neplăcut pentru guvernanţi”, a spus Ursachi.

Comentarii [ 9 ] Adaugă

  1. 15.12.2014 05:01:49 leroi
    ana este cel mai bun avocat in Moldova!
  2. 15.12.2014 05:03:08 Malai
    Nu cred ca noi ceva sa stim...
  3. 15.12.2014 05:05:01 Horia
    Mi se pare ca dl Plahotniuc nu are nimic cu cazu aista...
  4. 16.12.2014 11:40:04 Irina
    Nu cred ca situatia sa fie clara...
  5. 16.12.2014 12:14:40 sima
    D-na Ursachi tot timpu are pozotia corecta!!!
  6. 16.12.2014 01:24:30 Irina
    Ana noi va sustinem in toate cheste ce faceti Dumneavoastra!
  7. 17.12.2014 11:47:10 Simion
    Cu ajutorul Urasachi poporul si societate sa stie adavarul!!!
  8. 17.12.2014 07:00:28 Nichita
    Noi trebue sa astaptem tot sa fie clar peste o luna douaa...
  9. 18.12.2014 09:01:56 Petra
    Noi toti asteptam si speram si avem incredere in d-na Ursachi!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.