Reportaje

GRIGORE PETRENCO: DOSARUL „ANTIFA” ESTE FABRICAT LA COMANDA POLITICĂ A PARTIDELOR DE LA GUVERNARE

19 decembrie, 2014
GRIGORE PETRENCO: DOSARUL „ANTIFA” ESTE FABRICAT LA COMANDA POLITICĂ A PARTIDELOR DE LA GUVERNARE

„Dosarul grupului neformal „Antifa” este fabricat la comanda politică a partidelor de la guvernare din Moldova, iar persoanele arestate – Mihail Amerberg şi Pavel Grigorciuc sunt deţinuţi politici”, consideră deputatul Parlamentului Grigore Petrenco.

El a relatat vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG” că „amplificarea” scandalului cu „Antifa” a fost necesară coaliţiei de guvernare în ajunul alegerilor pentru Parlament.

„Tema războiului civil în Moldova, repetarea la noi a scenariului ucrainean, a Maidanului sistematic erau discutate la unele şi aceleaşi posturi TV, de aceiaşi experţi angajaţi. PDM şi proprietarul său din umbră – Vlad Plahotniuc  au inclus în această campanie grupul neformal „Antifa”. Acum, însă, după alegeri – tema este închisă, iar dosarele penale au rămas. Amerberg şi Grigorciuc au fost arestaţi, însă nu există dovezi în favoarea acuzaţiilor aduse”, a spus el.

El i-a numit „neghiobi” pe acei ofiţeri ai procuraturii care au adunat materiale în dosarul „Antifa”.

„Faptul că scriu cu greşeli şi nu ştiu unde să pună virgule nu este cel mai grav. În materialele dosarului este indicat că infracţiunea a fost comisă în august 2014, iar în concluzia de învinuire – în septembrie-noiembrie. Dosarul, amintesc, a fost deschis pe 11 august. Reiese că iniţial a apărut dosarul, iar apoi Amerberg şi Grigorciuc au comis infracţiunea?”, s-a întrebat el, atrăgând atenţie la faptul că de demascarea activităţii extremiste a doi oameni s-a ocupat o echipă din 80 de poliţişti şi procurori.

El a promis să facă publice numele acestora şi detalii din acest caz.

„Vreau ca rudele şi cunoscuţii acestor aşa-numiţi ofiţeri să ştie cu se ocupă ei. Că la comandă de sus – de la Plahotniuc şi Filat, ei fabrică dosare şi arestează oameni. Aminteşte practica serviciilor speciale germane din anii 30-40 ai secolului trecut, mai exact – gestapo. Anume aceste practici sunt folosite acum de guvernarea din Moldova”, a spus deputatul.

El a catalogat ca „revoltătoare” formularea admisă de procurorul Gheorghe Ciobanu, care a întocmit concluzia de învinuire.

„În acest document se vorbeşte negru pe alb că „Antifa” este o grupare criminală organizată – GCO. Ruşine pentru Moldova, care tinde spre Europa, să numească antifasciştii GCO. Vreau să amintesc că la Procesele de la Nurnberg au fost condamnaţi fasciştii, nu antifasciştii. Antifasciştii sunt oamenii care promovează lupta cu ideologia mizantropică, care este fascismul. Putem să fim comunişti, socialişti, centrişti sau naţionalişti, dar după convingeri să fim antifascişti. Amerberg şi Grigorciuc au fost condamnaţi doar din motiv că-şi exprimau deschis opiniile”, consideră Petrenco, care a îmbrăcat în semn de solidaritate un maiou cu emblema „Antifa”.

El a îndemnat partenerii europeni ai Moldovei să atragă atenţie la situaţia din jurul dosarului „Antifa” şi a tinerilor arestaţi, şi să nu admită decăderea republicii la nivel de „stat poliţienesc”.

 

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 19.12.2014 04:51:34 nic
    Extremistul asta imbla cu soalda
  2. 19.12.2014 06:04:10 Slava
    Sunt de acord cu Grigore la 100%...
  3. 19.12.2014 06:07:17 Vasile
    Voronin atradat multii dintre care si Grigore PETRENCO...
  4. 22.12.2014 08:55:14 Alex
    Pacat ca asa santimplat...
  5. 22.12.2014 08:59:02 Nimfa
    Grigore, sa fie si pe strada ta SARBATOARE!
  6. 22.12.2014 09:16:56 Dreapta Clasica
    Comunistii au lichidat concurenta politica si au guvernat 60 de ani. Dreapta pentru a ridica Economia Moldoveitrebuie sa guverneze tot 60 de ani. Despre Antifa din RM. De ca el nu critica fascismul rus, care socoate "natia rusa superioara" si cere rusilor sa se separe de RM, Ucraina, Georgia si ....

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.